Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Počelo uklanjanje preduzeća “Mermer granit” sa trase Koridora 10

rssBookmark and Share

Leskovac 30.09.2015. JugMedia

Pet godina od početka spora i posle dva neuspešna pokušaja, danas je uz asistenciju policije počelo uklanjane objekata preduzeća “Mermer granit” na novoj trasi autoputa Koridora 10 kod Male Kopašnice.

Počelo uklanjanje preduzeća “Mermer granit” sa trase Koridora 10

Pod budnim okom predstavnika leskovačke lokalne samouprave i “Puteva Srbije”, angažovani stručnjaci najpre su krenuli s demontažom sofisticiranih i skupih mašina, a potom če biti srušena jedna od hala preko koje treba da prođe jedna od dve trase autoputa.

Ovo preduzeće bilo je poslednja prepreka na tom potezu, ali njegov vlasnik Zoran Nikolić ocenjuje da je reč o nasilju države nad nezaštićenim pojedincima.

“Zaključkom o prinudnom izvršenju može da se sruši samo deo jednog objekata, ali oni demontiraju sve mašine iz svih objekata, što navodi na zaključak da je namera da sruše sve. Ja to ne mogu da zaustavim, ali ovo je nasilje koje država sprovodi nad pojedincem bez ikakve zaštite”, kaže Nikolić.

Nikolić će ostati bez 16 ari placa na kome je oko 200 tona repromaterijala, 400 metara kvadratnih pod halama i infrastruktura koja je izgrađena još pre 50 godina. Veštaci su ranije procenili da cela imovina s troškovima preseljenja košta 54 miliona dinara, a “Putevi Srbije” su ponudili 25 miliona dinara, zbog čega je pokrenut sudski spor.

Nikolić kaže da mu na taj način država gasi preduzeće jer nije obezbeđena ni nova lokacija.


#   Leskovac   Putevi Srbije   auto-put   koridor 10   Zoran Nikolić   Mermer granit
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima