Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Поново: Вандали оштетили клупе и вејнике у спомен парку Бубањ

rssBookmark and Share

Бубањ спомен парк 10.01.2017. Бета, Јужна Србија Инфо

Током Божићних празника спомен парк Бубањ нашао се на мети вандала који су однели дрвене покриваче са клупа и оштетили вејнике, наводе у општини Палилула у Нишу.

Фото: Приватна архива
Фото: Приватна архива

Комунални инспектори општине су стално на терену, међутим тешко је извршиоце ових недела регистровати. Одговарајућа логистика са комуналном полицијом града, као и редовно присуство представника комуналних предузећа на терену дала би резултате. Казне за нарушавање комуналног реда су мале а судије за прекрешаје су затрпани предметима - рекао је Александар Ждрале, председник општине Палилула.

Градоначелник Ниша, Дарко Булатовић најавио је да ће спомен комплекс Бубањ бити реконструисан и у првој половини 2017.године захваљујући стредствима од 19,8 милиона динара које је одобрило граду Министарство за рад, социјална и борачка питања по пројекту Завода за заштиту споменика културе у Нишу.

Планирано је да се до краја јуна месеца 2017.обави извођење конзерваторско-рестаураторских радова на „песницама“ и „зиду“, уређење приступних стаза и платоа, израда декоративне и функционалне расвете и увођење видео-надзора.

Коментара: 0


#   вандали   Дарко Булатовић   Палилула ГО   председник општине   оштећења   Бубањ спомен парк   Александар Ждрале
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима