Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Посебан Дан школе: Радост, мотивација и озбиљност професора и ученика нишке Гимназије 9. мај (ВИДЕО)

rssBookmark and Share

Ниш 08.05.2020. Јужна Србија Инфо

У другачијој атмосфери цео свет прославља 9. мај – Дан победе над фашизмом и Дан уједињења Европе. У другачијој атмосфери и Гимназија „9. мај“, једина нишка гимназија општег смера, прославља свој јубилеј – 30 година постојања.

Посебан Дан школе: Радост, мотивација и озбиљност професора и ученика нишке Гимназије 9. мај (ВИДЕО)

Планови, програм прославе, одабир ђака, списак гостију, радост, ишчекивање, све је то због пандемије замењено филмом о школи.

„Професори и ученици су се потрудили да нађу алтернативу тродневној школској прослави и свечаној академији у Народном позоришту.За само неколико дана осмислили су текст, увежбали делове, снимили мобилним телефоном и послали школском администратору да направи кратак филм као трајни запис поменувши и прошлост и садашњост, сврху и циљ школовања“, објашњава в.д. директора Предраг Нешовић.

„Изненађује спремност и мобилност професора и ученика – то није испуњавање дужности да се обележи Дан школе. То је искрена радост да се покаже инвентивност и озбиљност. Импонује што се у овом тешком времену показало да се на ученике  и професоре може рачунати у сваком тренутку и да они имају стварно осећање припадности школи и одговорности“.

Погледавши страницу сајта Гимназије „9. мај“, свако ће се уверити да ови гимназијалци, уз знање, негују енергију, младалачки дух, оптимизам и идеале које у њима развијају професори.

ВИДЕО: Гимазија 9.мај

Коментара: 0


#   Ниш   Дан школе   видео   Гимназија 9. мај   Предраг Нешовић   Коронавирус
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима