Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Poseban Dan škole: Radost, motivacija i ozbiljnost profesora i učenika niške Gimnazije 9. maj (VIDEO)

rssBookmark and Share

Niš 08.05.2020. Južna Srbija Info

U drugačijoj atmosferi ceo svet proslavlja 9. maj – Dan pobede nad fašizmom i Dan ujedinjenja Evrope. U drugačijoj atmosferi i Gimnazija „9. maj“, jedina niška gimnazija opšteg smera, proslavlja svoj jubilej – 30 godina postojanja.

Poseban Dan škole: Radost, motivacija i ozbiljnost profesora i učenika niške Gimnazije 9. maj (VIDEO)

Planovi, program proslave, odabir đaka, spisak gostiju, radost, iščekivanje, sve je to zbog pandemije zamenjeno filmom o školi.

„Profesori i učenici su se potrudili da nađu alternativu trodnevnoj školskoj proslavi i svečanoj akademiji u Narodnom pozorištu.Za samo nekoliko dana osmislili su tekst, uvežbali delove, snimili mobilnim telefonom i poslali školskom administratoru da napravi kratak film kao trajni zapis pomenuvši i prošlost i sadašnjost, svrhu i cilj školovanja“, objašnjava v.d. direktora Predrag Nešović.

„Iznenađuje spremnost i mobilnost profesora i učenika – to nije ispunjavanje dužnosti da se obeleži Dan škole. To je iskrena radost da se pokaže inventivnost i ozbiljnost. Imponuje što se u ovom teškom vremenu pokazalo da se na učenike  i profesore može računati u svakom trenutku i da oni imaju stvarno osećanje pripadnosti školi i odgovornosti“.

Pogledavši stranicu sajta Gimnazije „9. maj“, svako će se uveriti da ovi gimnazijalci, uz znanje, neguju energiju, mladalački duh, optimizam i ideale koje u njima razvijaju profesori.

VIDEO: Gimazija 9.maj

video...

Komentara: 0


#   Niš   Dan škole   video   Gimnazija 9. maj   Predrag Nešović   Koronavirus
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima