Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Права грађана. Омбудсман Краљевине Холандије у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 27.03.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Регионална канцеларија заштитника грађана у Нишу остварила је значајан корак у унапређењу заштите људских слобода и права, успостављајући сарадњу са националним омбудсманом Холандије, Јаном Пирсом. На састанку који је одржан у Градској кући, поред градоначелнице Ниша је присуствовала и градкса омбудсманка Катарина Митровска.

Права грађана. Омбудсман Краљевине Холандије у Нишу

Састанак је био изузетно продуктиван, а договорена је сарадња у циљу преноса холандских примера добре праксе у рад Регионалне канцеларије. Ово партнерство доноси нове перспективе и могућности за унапређење рада канцеларије, као и остваривање ефикаснијег механизма заштите права грађана.

Једна од најзначајнијих новина која произилази из ове сарадње јесте увођење контактних особа у институцијама, чији ће задатак бити праћење, процењивање и предлагање решења за ефикасније остваривање права грађана. Ова пракса, инспирисана холандским искуством, представља јединствен корак у Србији и доноси ново освешћење о важности транспарентности и одговорности у раду институција.

Очекује се да ће ова сарадња донети конкретне резултате у унапређењу заштите људских права, што ће имати позитиван утицај на све грађане. Регионална канцеларија заштитника грађана изражава очекивање да ће ова иницијатива бити модел за даље унапређење механизама заштите права грађана широм Србије.

Сарадња између Регионалне канцеларије заштитника грађана и холандског омбудсмана представља пример како међународна сарадња може допринети унапређењу људских права и јачању институција у Србији.

 

 

 


#   Ниш   Драгана Сотировски   заштитник грађана   Омбудсман   Холандија   Јано Пирс
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима