Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Предавање за основце на тему безбедности у саобраћају

rssBookmark and Share

Ниш 03.10.2022. Јужна Србија Инфо

У препуној свечаној сали Основне школе „Свети Сава“ у Нишу одржан је едукативни семинар из области безбедности у саобраћају, у организацији Градске општине Медијана.

Предавање за основце на тему безбедности у саобраћају

Предавач на семинару био је Милан Митић из Пожаревца, промотер Агенције за безбедност у саобраћају, који је пре пар година имао трагичну судбину и умало није настрадао у саобраћајној несрећи, а коју је проузроковао несавесном вожњом мотоцикла и конзумирањем алкохола пре вожње. Он је кроз кратки документарни филм и причу, своје искуство пренео ученицима седмог и осмог разреда ОШ „Свети Сава“, са циљем превенције саобраћајних незгода.

Поштовање прописа и културна свест о томе да не угрозимо свој, али ни туђ живот, свакако су предуслови сигурног и безбедног кретања, рекао је Митић у разговору са ученицима. 

Оваква и слична предавања од велике су важности за подизање свести о значају придржавања мера безбедности, и могу утицати на превенцију саобраћајних незгода. Едукације од малих ногу, услов су правилног и безбедног понашања у саобраћају, у којем ученици учествују као пешаци, али и у каснијем добу, када постану возачи, чуло се на овом скупу.

 


#   Ниш   саобраћај   Медијана градска општина   Свети Сава ОШ   Агенција за безбедност саобраћаја   безбедност у саообраћају
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима