Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пријем за учеснике Треће ликовнe колоније у организацији ГО Медијана и Удружења Цар Константин

rssBookmark and Share

Ниш 11.07.2022. Јужна Србија Инфо

Председник Градске општине Медијана, Небојша Коцић угостиo je учеснике Ликовне колоније, коју највећа нишка општина и ове године организује у сарадњи са Мултимедијалним удружењем уметника „Цар Константин“ . Ликовна колонија ће трајати од 11. до 15. јула 2022.године, а уметници ће у том периоду боравити у Одмаралишту „Гај“ у Дивљани.

Пријем за учеснике Треће ликовнe колоније у организацији ГО Медијана и Удружења Цар Константин

-Прву колонију  организовали смо 2020. године, у Парку Свети Сава, у сусрет слави Градске општине Медијана, Света Петки. Циљ је сакупљање средстава за Гинеколошко – акушерску клинику у Нишу, кроз промоцију културе и ликовног стваралаштва, рекао је Коцић и позвао грађане и компаније да покажу друштвену одговорност и учествују у аукцијама, које ће бити организоване на јесен. 

По речима једне од учесница колоније, Јелене Стошић, професорице цртања и обликовања из Ниша, Дивљана је изузетно инспиративан природни амбијент за уметнике. 

-Позивамо младе уметнике да учествују у хуманитарним догађајима и активностима, „јер добро се, увек добрим враћа“. Други пут сам на овој колонији и захваљујем општини Медијана на сјајној организацији и пруженој руци сарадње, додала је Стошићева. 

Међу учесницима овогодишње колоније су Горан Николић– Пикасо из Дољевца, Бата Анђелковић - Бата од Вучја,  Јелена Стошић, Јелена Крстић, Сузана Милојевић, Милован Пенков и  Божа Милић – Тисин из Ниша, Славиша Љубомировић из Сврљига, Љубомир Цекић из Прокупља, Гвозден Антић из Владичиног Хана и Бранислав Миленковић – Палма из Вучја.  
Колонија ће бити затворена у петак, 15. јула, у Светосавском парку, у 11 сати.

 


#   Ниш   Медијана градска општина   ликовна колонија   Небојша Коцић
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима