Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prijem za učesnike Treće likovne kolonije u organizaciji GO Medijana i Udruženja Car Konstantin

rssBookmark and Share

Niš 11.07.2022. Južna Srbija Info

Predsednik Gradske opštine Medijana, Nebojša Kocić ugostio je učesnike Likovne kolonije, koju najveća niška opština i ove godine organizuje u saradnji sa Multimedijalnim udruženjem umetnika „Car Konstantin“ . Likovna kolonija će trajati od 11. do 15. jula 2022.godine, a umetnici će u tom periodu boraviti u Odmaralištu „Gaj“ u Divljani.

Prijem za učesnike Treće likovne kolonije u organizaciji GO Medijana i Udruženja Car Konstantin

-Prvu koloniju  organizovali smo 2020. godine, u Parku Sveti Sava, u susret slavi Gradske opštine Medijana, Sveta Petki. Cilj je sakupljanje sredstava za Ginekološko – akušersku kliniku u Nišu, kroz promociju kulture i likovnog stvaralaštva, rekao je Kocić i pozvao građane i kompanije da pokažu društvenu odgovornost i učestvuju u aukcijama, koje će biti organizovane na jesen. 

Po rečima jedne od učesnica kolonije, Jelene Stošić, profesorice crtanja i oblikovanja iz Niša, Divljana je izuzetno inspirativan prirodni ambijent za umetnike. 

-Pozivamo mlade umetnike da učestvuju u humanitarnim događajima i aktivnostima, „jer dobro se, uvek dobrim vraća“. Drugi put sam na ovoj koloniji i zahvaljujem opštini Medijana na sjajnoj organizaciji i pruženoj ruci saradnje, dodala je Stošićeva. 

Među učesnicima ovogodišnje kolonije su Goran Nikolić– Pikaso iz Doljevca, Bata Anđelković - Bata od Vučja,  Jelena Stošić, Jelena Krstić, Suzana Milojević, Milovan Penkov i  Boža Milić – Tisin iz Niša, Slaviša Ljubomirović iz Svrljiga, Ljubomir Cekić iz Prokuplja, Gvozden Antić iz Vladičinog Hana i Branislav Milenković – Palma iz Vučja.  
Kolonija će biti zatvorena u petak, 15. jula, u Svetosavskom parku, u 11 sati.

 

Komentara: 0


#   Niš   Medijana gradska opština   likovna kolonija   Nebojša Kocić
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima