Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прокупчани однели поклоне братству манастира Хиландар

rssBookmark and Share

Прокупље 26.05.2016. Милен Ђорђевић

Привредници општине Прокупље упутили су дарове братству манастира Хиландар на Светој гори, које је уручио Немања Симић, парох Цркве светих архангела Михаила и Гаврила из Конџеља код Прокупља.

Прокупчани однели поклоне братству манастира Хиландар

Он је са члановима Црквеног одбора недавно боравио на Светој гори. Током посете доделио је игуману манастира Хиландар Методију извесне количине меда и прехрамбених производа.

– Захвалио бих се члановима Удружења пчелара “Јастребац” који су поклонили мед братству манастира Хиландар. Власник фирме “Боки фоод” из Доње Топонице Дејан Јоксимовић даровао је велику количину својих производа. Парох Симић се захвалио дародавцима који су својим хуманим чином показали да воле и поштују српске светиње.

– Добро је позната судбина нашег манастира на Светој гори у последњих неколико година и због тога смо се определили да пошаљемо одређене количине меда нашем православном манастиру, истакао је председник Удружења пчелара “Јастребац” Иван Ђорђевић, који је нагласио да су у реализацији овог хуманог геста имали свестрану помоћ старешинства Цркве Свети Прокопије и руководства Општине Прокупље.

Власник фирме “Боки фуд” Дејан Јоксимовић наглашава да је без дилеме, заједно са члановима своје породице, одмах и са великим задовољством прихватио позив Црквеног одбора Цркве светих архангела Михаила и Гаврила да дарује производе своје фирме манастиру Хиландар.

Топличке вести

Коментара: 0


#   Прокупље   Топлички округ   храна   Иван Ђорђевић   Свети Прокопије   донација   мед   привредници   Хиландар   Удружење пчелара    
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима