Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prokupčani odneli poklone bratstvu manastira Hilandar

rssBookmark and Share

Prokuplje 26.05.2016. Milen Đorđević

Privrednici opštine Prokuplje uputili su darove bratstvu manastira Hilandar na Svetoj gori, koje je uručio Nemanja Simić, paroh Crkve svetih arhangela Mihaila i Gavrila iz Kondželja kod Prokuplja.

Prokupčani odneli poklone bratstvu manastira Hilandar

On je sa članovima Crkvenog odbora nedavno boravio na Svetoj gori. Tokom posete dodelio je igumanu manastira Hilandar Metodiju izvesne količine meda i prehrambenih proizvoda.

– Zahvalio bih se članovima Udruženja pčelara “Jastrebac” koji su poklonili med bratstvu manastira Hilandar. Vlasnik firme “Boki food” iz Donje Toponice Dejan Joksimović darovao je veliku količinu svojih proizvoda. Paroh Simić se zahvalio darodavcima koji su svojim humanim činom pokazali da vole i poštuju srpske svetinje.

– Dobro je poznata sudbina našeg manastira na Svetoj gori u poslednjih nekoliko godina i zbog toga smo se opredelili da pošaljemo određene količine meda našem pravoslavnom manastiru, istakao je predsednik Udruženja pčelara “Jastrebac” Ivan Đorđević, koji je naglasio da su u realizaciji ovog humanog gesta imali svestranu pomoć starešinstva Crkve Sveti Prokopije i rukovodstva Opštine Prokuplje.

Vlasnik firme “Boki fud” Dejan Joksimović naglašava da je bez dileme, zajedno sa članovima svoje porodice, odmah i sa velikim zadovoljstvom prihvatio poziv Crkvenog odbora Crkve svetih arhangela Mihaila i Gavrila da daruje proizvode svoje firme manastiru Hilandar.

Topličke vesti

Komentara: 0


#   Prokuplje   Toplički okrug   hrana   Ivan Đorđević   Sveti Prokopije   donacija   med   privrednici   Hilandar   Udruženje pčelara    
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}