Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Први пут настава и школска година у школама у Србији почиње слушањем државне химне

Bookmark and Share

01.09.2021. Јужна Србија Инфо

Министар Ружић пожелео је данас успешну школску годину ученицима, наставницима и свим запосленима у просвети.

Први пут настава и школска година у школама у Србији почиње  слушањем државне химне

"Ђацима првацима, којих ове године има више око 65 хиљада желим да поручим да за њих почиње једно посебно раздобље и да ће свако  ново стечено знање засигурно бити корисно у њиховом даљем школовању и животу. Зато грабите знање и слушајте своје учитеље и наставнике“, рекао је он.

Ружић је навео да је веома поносан јер од данас први час школске године започиње државном химном.

Поштовање државних симбола је основ поштовања земље у којој живимо. О развијању осећаја заједништва и припадности друштвеној заједници учимо код куће и у школи. Зато сматрам важним да је интонирање химне постало део наших активности у том правцу“, истакао је он.

Министар је рекао да је посебно важно што се ученици враћају у школске клупе и што ће се наставни процес одвијати непосредно у школи, јер је то   најбоље за њих и процес стицања знања.

„Школе су добиле јасна упутства. Врло је важно се сви придржавају  прописаних превентивних мера и правила која су детаљно разрађена. Мислим да су у тим околностима ризици у школама сведени на најмању могућу меру“, додао је Ружић.

Говорећи о циљевима Министарства просвете, науке и технолошког развоја Ружић је истакао да ће се наставити улагања у инфраструктуру на свим нивоима образовања и васпитања.


#   прваци   Бранко Ружић   Министарство просвете   школска година   државна химна
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима