Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prvi put nastava i školska godina u školama u Srbiji počinje slušanjem državne himne

Bookmark and Share

01.09.2021. Južna Srbija Info

Ministar Ružić poželeo je danas uspešnu školsku godinu učenicima, nastavnicima i svim zaposlenima u prosveti.

Prvi put nastava i školska godina u školama u Srbiji počinje  slušanjem državne himne

"Đacima prvacima, kojih ove godine ima više oko 65 hiljada želim da poručim da za njih počinje jedno posebno razdoblje i da će svako  novo stečeno znanje zasigurno biti korisno u njihovom daljem školovanju i životu. Zato grabite znanje i slušajte svoje učitelje i nastavnike“, rekao je on.

Ružić je naveo da je veoma ponosan jer od danas prvi čas školske godine započinje državnom himnom.

Poštovanje državnih simbola je osnov poštovanja zemlje u kojoj živimo. O razvijanju osećaja zajedništva i pripadnosti društvenoj zajednici učimo kod kuće i u školi. Zato smatram važnim da je intoniranje himne postalo deo naših aktivnosti u tom pravcu“, istakao je on.

Ministar je rekao da je posebno važno što se učenici vraćaju u školske klupe i što će se nastavni proces odvijati neposredno u školi, jer je to   najbolje za njih i proces sticanja znanja.

„Škole su dobile jasna uputstva. Vrlo je važno se svi pridržavaju  propisanih preventivnih mera i pravila koja su detaljno razrađena. Mislim da su u tim okolnostima rizici u školama svedeni na najmanju moguću meru“, dodao je Ružić.

Govoreći o ciljevima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Ružić je istakao da će se nastaviti ulaganja u infrastrukturu na svim nivoima obrazovanja i vaspitanja.

Komentara: 0


#   prvaci   Branko Ružić   Ministarstvo prosvete   školska godina   državna himna
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima