Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Реконструкција Техничке школе у Пироту

rssBookmark and Share

Пирот 03.06.2017.

Пиротска Техничка школа коју похађа око 700 ученика, највећа је средња школа у том граду.
Због недостатка простора, Министарство просвете одобрило је 40 милиона динара за изградњу нових и реконструкцију постојећих учионица.

Реконструкција Техничке школе у Пироту

Професори кажу да овде тренутно нема ни основних услова за извођење наставе.

"Нису добри услови, овамо је мала просторија, а нас је пуно. Тесно је, немамо места ни да пишемо, а камо ли да радимо нешто практично", каже Миљана Станчић, ученица другог разреда.

"Овамо немамо простор ни где да пишемо, понекад немамо ни столице, па морамо да узимамо из других кабинета. Веома су лоши услови", каже Немања Стаменовић, ученик другог разреда.

Упркос недостатку простора ученици Техничке школе међу најбољима су у Србији. Зато је ова школа и добила средства Министарства просвете за изградњу нових и реконструкцију постојећих учионица. До почетка следеће школске године биће изграђени нови кабинети и радионице, али и библиотека, тоалети, лифт за ученике са посебним потребама.

"Око 1.200 квадратних метара школског простора се реновира, а још 800 до 850 квадратних метара добијамо новог простора. Ту ће се уредити наравно и фасаде, затим водоводна и канализациона мрежа се мења, нове електричне инсталације", каже Аца Божић, директор Техничке школе.

У локалној самоуправи кажу да ће  издвојити додатна средства за уређење дворишта Техничке  школе и најављују да ће тотом лета почети радови на реконструкцији основне школе "Осми септембар" и школе Младост.

"Скоро милион евра ће бити уложено у ова два објекта током лета и то ће бити практично од 1. септембра као да имамо две потпуно нове школе у граду са знатно бољим условима", каже Владан Васић, градоначелник Пирота.

Ове радове финансираће Канцеларија за јавна улагања. Како истичу у локалној самоуправи, ове године у буџету за образовање су планирали 230 милиона динара.

РТС

Коментара: 0


#   Пирот   образовање   Владан Васић   техничка школа
@kzpvladanvasic @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима