Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ружић: Препорука о вакцинисању ђака старијих од 12 година не обавезује

Bookmark and Share

06.08.2021. Јужна Србија Инфо

"Апеловали смо на школе јучерашњим дописом да информишу родитеље о могућностима вакцинације ученика изнад 12 година, на шта су указале домаће и светске здравствене организације све у складу са препоруком Кризног штаба. Наглашавам да је то само препорука, и не позива на обавезност вакцинације, што као министар просвете не могу ни да учиним.", рекао је Бранко Ружић.

Ружић: Препорука о вакцинисању ђака старијих од 12 година не обавезује

Први потпредседник владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић рекао је да одлуци о начину наставе претходе темељне анализе ризика по здравље, пре свега, деце, али и свих запослених у образовно-васпитном систему.

Ружић објашњава, "Апеловали смо и на школе јучерашњим дописом да путем својих канала комуникације информишу родитеље о потенцијалним могућностима вакцинације ученика изнад 12 година, на шта су указале домаће здравствене установе, као што је Институт за јавно здравље ''Милан Јовановић Батут'', као и Светска здравствена организација, све у складу са препоруком Кризног штаба. Наглашавам да је интенција дописа била искључиво у функцији информисања о значају вакцинације и препорукама струке, а не да позива на обавезност вакцинације што као министар просвете не могу ни да учиним."

Коментара: 0


#   школе   Институт за јавно здравље   Бранко Ружић   Министарство просвете   ђаци   ковид вакцина
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима