Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ružić: Preporuka o vakcinisanju đaka starijih od 12 godina ne obavezuje

Bookmark and Share

06.08.2021. Južna Srbija Info

"Apelovali smo na škole jučerašnjim dopisom da informišu roditelje o mogućnostima vakcinacije učenika iznad 12 godina, na šta su ukazale domaće i svetske zdravstvene organizacije sve u skladu sa preporukom Kriznog štaba. Naglašavam da je to samo preporuka, i ne poziva na obaveznost vakcinacije, što kao ministar prosvete ne mogu ni da učinim.", rekao je Branko Ružić.

Ružić: Preporuka o vakcinisanju đaka starijih od 12 godina ne obavezuje

Prvi potpredsednik vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić rekao je da odluci o načinu nastave prethode temeljne analize rizika po zdravlje, pre svega, dece, ali i svih zaposlenih u obrazovno-vaspitnom sistemu.

Ružić objašnjava, "Apelovali smo i na škole jučerašnjim dopisom da putem svojih kanala komunikacije informišu roditelje o potencijalnim mogućnostima vakcinacije učenika iznad 12 godina, na šta su ukazale domaće zdravstvene ustanove, kao što je Institut za javno zdravlje ''Milan Jovanović Batut'', kao i Svetska zdravstvena organizacija, sve u skladu sa preporukom Kriznog štaba. Naglašavam da je intencija dopisa bila isključivo u funkciji informisanja o značaju vakcinacije i preporukama struke, a ne da poziva na obaveznost vakcinacije što kao ministar prosvete ne mogu ni da učinim."


#   škole   Institut za javno zdravlje   Branko Ružić   Ministarstvo prosvete   đaci   kovid vakcina
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima