Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ружић у Нишу: Настављамо подршку развоју ученичких задруга

rssBookmark and Share

Ниш 07.12.2022. Јужна Србија Инфо

Министар просвете Бранко Ружић отворио је данас у нишком хотелу "Тами" прву регионалну конференцију „Ученичке задруге – могућност и значај за развој компетенција ученика“ и истакао да ће Министарство и у наредном периоду наставити да ради на оснаживању и подстицању школа да формирају ученичке задруге.

Ружић у Нишу: Настављамо подршку развоју ученичких задруга

Ружић је рекао да су претходних година опредељена средства у износу од 29 милиона динара за унапређивање рада ученичких задруга.

„У 2022. години одобрена су средства у износу од 14 милиона динара, а у току је нови јавни позив за подршку ученичким задругама“, рекао је министар и додао да је у образовном систему активно 120 ученичких задруга.

Он је истакао да учење за предузетништво, већ од основне школе, треба да допринесе успешнијем оспособљавању младих људи за самосталан живот.

„Ученичка задруга и ученичко задругарство доприносе развоју предузетничког духа, стварању позитивног односа ученика према раду и повезивању наставе са светом рада“, рекао је министар.

Ружић је изразио задовољство јер данашњој конференцији присуствују и гости из Хрватске, Мађарске, Словеније и Републике Српске.

„Изузетно ми је драго што смо данас, први пут у прилици, да разменимо драгоцена искуства, знања, изазове у раду са представницима ученичких задруга из региона и пружимо подршку  и школама које до сада нису основале ученичке задруге у циљу даљег унапређивања задругарства“, рекао је министар.


#   Ниш   Бранко Ружић   Министарство просвете   предузетништво   основна школа   ученичке задруге
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима