Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ružić u Nišu: Nastavljamo podršku razvoju učeničkih zadruga

rssBookmark and Share

Niš 07.12.2022. Južna Srbija Info

Ministar prosvete Branko Ružić otvorio je danas u niškom hotelu "Tami" prvu regionalnu konferenciju „Učeničke zadruge – mogućnost i značaj za razvoj kompetencija učenika“ i istakao da će Ministarstvo i u narednom periodu nastaviti da radi na osnaživanju i podsticanju škola da formiraju učeničke zadruge.

Ružić u Nišu: Nastavljamo podršku razvoju učeničkih zadruga

Ružić je rekao da su prethodnih godina opredeljena sredstva u iznosu od 29 miliona dinara za unapređivanje rada učeničkih zadruga.

„U 2022. godini odobrena su sredstva u iznosu od 14 miliona dinara, a u toku je novi javni poziv za podršku učeničkim zadrugama“, rekao je ministar i dodao da je u obrazovnom sistemu aktivno 120 učeničkih zadruga.

On je istakao da učenje za preduzetništvo, već od osnovne škole, treba da doprinese uspešnijem osposobljavanju mladih ljudi za samostalan život.

„Učenička zadruga i učeničko zadrugarstvo doprinose razvoju preduzetničkog duha, stvaranju pozitivnog odnosa učenika prema radu i povezivanju nastave sa svetom rada“, rekao je ministar.

Ružić je izrazio zadovoljstvo jer današnjoj konferenciji prisustvuju i gosti iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Republike Srpske.

„Izuzetno mi je drago što smo danas, prvi put u prilici, da razmenimo dragocena iskustva, znanja, izazove u radu sa predstavnicima učeničkih zadruga iz regiona i pružimo podršku  i školama koje do sada nisu osnovale učeničke zadruge u cilju daljeg unapređivanja zadrugarstva“, rekao je ministar.

Komentara: 0


#   Niš   Ministarstvo prosvete   preduzetništvo   osnovna škola   učeničke zadruge
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima