Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сабласни бели пси сеју страх око Куршумлије

rssBookmark and Share

Куршумлија 22.03.2018. Бета

Чопор белих паса непознате расе, којих према проценама мештана има од 30 до 50, појавио се у селима и шумама око Куршумлијске бање, затворене годинама.

Сабласни бели пси сеју страх око Куршумлије

То су мештани пријавили полицији сумњајући да су пси намерно довезени и пуштени у тај део уз административну линију са Косовом.

Мештани кажу да им је угрожена безбедност и страхују за стоку, али за сада никаква штета није пријављена.По незваничним информацијама, полицајци су претражили тај крај, али нису нашли ништа сем трагова.

Становник Драган Драгићевић је рекао агенцији Бета да су "скоро сви мештани видели" чопор белих паса који лутају околином бање, а у среду ујутро су били и у дворишту једног напуштеног домаћинства."Сви су беле боје, велики су, ухрањени и личе на шарпланинце. Нико не зна која су раса. А ја први пут у животу видим ову расу паса", казао је Драгићевић.

У среду је у близини Куршумлијске бање "чопор пресрео" аутомобил Леле Младеновић која прича да су "необични", да "нису нападали, само су режали и лајали"."Успела сам да избројим више од 30 белих паса. У паници и страху сам начинила и неколико фотографија", рекла је Младеновић.

Марко Драшковић је испричао да је наишао на више од 30 паса, побегао, "прегазио реку до појаса, а они нису могли даље за мном".

Марко Алексић из села Врела такође каже да је псе видео у шуми, да "су сви потпуно исти, у чопору је једна раса паса, али не знам која... По мојој процени, 30 до 50 паса".

"Овакви пси овде никада нису виђени, вероватно су допремљени из неке земље да би се овде размножавали. А у селу се прича да су можда и с Косова", рекао је Драган Драгићевић.

 

Коментара: 0


#   Куршумлија   пси
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима