Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Смена Живића стигла до Вучића

rssBookmark and Share

Сокобања 12.02.2015. JM

Смена проф др Саше Живића са места председника УО специјалне болнице у Соко бањи је дошла до кабинета премијера Вучића.

Смена Живића стигла до Вучића

На ову тему су се огласили и РТС, као и Јужне вести и Јужна Србија, једино се нису огласили надлежни у Министарству здравља.

Један од чланова УО из ранијег мандата каже да га то ништа не чуди:
"То што се нико из Министарства здравља није огласио, па то није ништа чудно. Знам да се др Живић много пута обраћао и самом министру Лончару, али никада није добио нити одговор нити прилику да се састане са министром. Министарство здравља је јасно ставило до знања да жели да подржи др Исаковић по сваку цену, и да им није много важно да се упознају са реалним стањем у установи" истиче наш саговорник.

По информацијама које се могу чути у јавности проф. др. Саша Живић се обратио писмом премијеру Александру Вучићу. У писму у које смо имали увид, др Живић каже:

Поштовани г. Вучићу,

Када сте ме пре пар година позвали и захвалили на чланку у листу Данас, рекли сте ми "да Вас позовем, ако ми буде требало".

Ево потребно је, додуше не мени, него више Вама, да не кажем нама - Србији.

Немам личних жеља осим оне за правдом и истином.

Директорка болнице у којој сам Председник Управног одбора, иначе виђени члан Ваше странке (истини на вољу, то је била и у предходној - у Г17) и поред свих упозорења и прекршених законских рокова наставља да илегално руководи Специјалном болницом у Сокобањи, мада су јој истекла већ 3 (три) мандата - наравно, све уз благослов Министарства здравља и врха СНС-а, о чему ћу Вас детаљно известити уколико добијем Ваше поверење.

Као редовни професор Медицинског факултета и човек који се већ 30 година брине о здрављу деце Србије (генерални сам секретар Удружења педијатара Србија) нисам успео да заслужим милост Министра здравља, кога већ дуже од 4 недеље не успевам да чујем, мада покушавам на све начине. Обзиром да ме знате, надам се да ћу заслужити Вашу.

Све, само да истерамо тај Дивљи Запад из Србије.

 

Коментара: 2


#   Сокобања   Љиљана Исаковић   Јужна Србија регион   Саша Живић   Златибор Лончар   Министарство здравља   специјална болница   Јужне вести
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+3) (-0)

    perkan, 12.02.2015.:
    za novog predsednika UO je izabrana Sonja, a ona inače, radi u EPS!!!???

  • (+6) (-0)

    laza, 13.02.2015.:
    da li je Sonja specijalista za banjsko lecenje? mozda ima neku terapiju koju ne znamo, npr, ultimativno lecenje slabom strujom po slabinskom predelu?


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима