Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

,,Стабло за лепши Ниш“ - акција нишких Ротари клубова

rssBookmark and Share

Ниш 16.11.2020. Јужна Србија Инфо

Ротари клубови Ниш – Медијана и Ниш – Центар, организовали су протекле недеље садњу 20 стабала у парку Чаир. Акцију ,,Стабло за лепши Ниш“ подржало је Јавно комунално предузеће ,,Медиана“.

,,Стабло за лепши Ниш“ - акција нишких Ротари клубова

"Ово је заједничка акција нишких ротаријанаца и ЈКП "Медиана" Ниш којом је засађено 20 стабала јавора и јасена у Чаиру, најлепшој зеленој оази у граду. С обзиром да је Ротарy међународна организација која се бави хуманитарним радом којој је једно од поља деловања заштита животне средине, желели смо да наставимо у том смеру и да грађанима Ниша поклонимо ових 20 садница.

Пре две године је Ротари покренуо глобалну акцију да сваки ротаријанац засади по једно дрво и тада је засадјено више од 1,2 милиона стабала дрвећа. Овим смо желели да наставимо ту акцију и да у доба короне учинимо један скромни допринос како би градјани дисали „пуним плућима“, кажу из Клуба.

Организатори најављују нову акцију ,,Дрон за сваку школу”. у сарадњи са Уницефом, УСАИД-ом и Министрарством просвете и циљ је да све школе у Србији добију дронове како би деца могла да уче да их програмирају.

 

Коментара: 0


#   Ниш   дрвеће   саднице   Парк Чаир   Ротари клуб   Стабло за лепши Ниш
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима