Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

,,Stablo za lepši Niš“ - akcija niških Rotari klubova

rssBookmark and Share

Niš 16.11.2020. Južna Srbija Info

Rotari klubovi Niš – Medijana i Niš – Centar, organizovali su protekle nedelje sadnju 20 stabala u parku Čair. Akciju ,,Stablo za lepši Niš“ podržalo je Javno komunalno preduzeće ,,Mediana“.

,,Stablo za lepši Niš“ - akcija niških Rotari klubova

"Ovo je zajednička akcija niških rotarijanaca i JKP "Mediana" Niš kojom je zasađeno 20 stabala javora i jasena u Čairu, najlepšoj zelenoj oazi u gradu. S obzirom da je Rotary međunarodna organizacija koja se bavi humanitarnim radom kojoj je jedno od polja delovanja zaštita životne sredine, želeli smo da nastavimo u tom smeru i da građanima Niša poklonimo ovih 20 sadnica.

Pre dve godine je Rotari pokrenuo globalnu akciju da svaki rotarijanac zasadi po jedno drvo i tada je zasadjeno više od 1,2 miliona stabala drveća. Ovim smo želeli da nastavimo tu akciju i da u doba korone učinimo jedan skromni doprinos kako bi gradjani disali „punim plućima“, kažu iz Kluba.

Organizatori najavljuju novu akciju ,,Dron za svaku školu”. u saradnji sa Unicefom, USAID-om i Ministrarstvom prosvete i cilj je da sve škole u Srbiji dobiju dronove kako bi deca mogla da uče da ih programiraju.

 

Komentara: 0


#   Niš   drveće   sadnice   Park Čair   Rotari klub   Stablo za lepši Niš
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima