Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Стаза љубави" за нишке младенце

rssBookmark and Share

Ниш 22.11.2018. Јужна Србија Инфо

Градска општина Медијана и Град Ниш добијају „Стазу љубави“, на потезу од Куће за венчање до Саборне цркве чиме се реализује пројекат „Младих амбасадора“ и највеће нишке општине.

"Стаза љубави" за нишке младенце

Постављена је статуа младенаца на коју након венчања младенци могу да постављају срца, као и капија љубави и клупа за заљубљене. Остало је да се уради стаза исцртана траговима мушких и женских стопала, пешачки прелаз стилизован као чипка и путоказ са натписима “љубав, вера, нада“.

Председник Градске општине Медијана Небојша Коцић каже да овим делом Ниша током недеље прође више хиљада грађана и да је било неопходно овај простор уредити и оплеменити.

У оквиру петодневне конференције креативних индустрија “КреНИ”, која је одржана крајем прошле године, млади су радили са међународним предавачима на развоју својих идеја које би требало да допринесу решавању друштвених проблема у Нишу. Поменута конференција је имала такмичарски карактер, а идеја за оплемењивање простора од Куће за венчање до Саборне цркве, коју је осмислио тим нишке Медијане а на предлог председника општибне Небојше Коцића,  био је најбољи.

 

Коментара: 0


#   Ниш   Медијана градска општина   венчање   Саборна црква   пешачки прелаз   Млади амбасадори   градске општине   Небојша Коцић   Кућа за венчање   Стаза љубави
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима