Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Staza ljubavi" za niške mladence

rssBookmark and Share

Niš 22.11.2018. Južna Srbija Info

Gradska opština Medijana i Grad Niš dobijaju „Stazu ljubavi“, na potezu od Kuće za venčanje do Saborne crkve čime se realizuje projekat „Mladih ambasadora“ i najveće niške opštine.

"Staza ljubavi" za niške mladence

Postavljena je statua mladenaca na koju nakon venčanja mladenci mogu da postavljaju srca, kao i kapija ljubavi i klupa za zaljubljene. Ostalo je da se uradi staza iscrtana tragovima muških i ženskih stopala, pešački prelaz stilizovan kao čipka i putokaz sa natpisima “ljubav, vera, nada“.

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić kaže da ovim delom Niša tokom nedelje prođe više hiljada građana i da je bilo neophodno ovaj prostor urediti i oplemeniti.

U okviru petodnevne konferencije kreativnih industrija “KreNI”, koja je održana krajem prošle godine, mladi su radili sa međunarodnim predavačima na razvoju svojih ideja koje bi trebalo da doprinesu rešavanju društvenih problema u Nišu. Pomenuta konferencija je imala takmičarski karakter, a ideja za oplemenjivanje prostora od Kuće za venčanje do Saborne crkve, koju je osmislio tim niške Medijane a na predlog predsednika opštibne Nebojše Kocića,  bio je najbolji.

 

Komentara: 0


#   Niš   Medijana gradska opština   venčanje   Saborna crkva   pešački prelaz   Mladi ambasadori   gradske opštine   Nebojša Kocić   Kuća za venčanje   Staza ljubavi
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima