Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Стефановић на полагању заклетве војника касарни "Војвода Петар Бојовић“ у Лесковцу

rssBookmark and Share

Лесковац 18.09.2022. Јужна Србија Инфо

У касарни „Војвода Петар Бојовић“ у Синковцу у суботу је одржана свечаност поводом полагања заклетве војника на добровољном служењу војног рока генерације “Септембар 2022“.

Стефановић на полагању заклетве војника касарни "Војвода Петар Бојовић“ у Лесковцу

Церемонији је присуствовао и министар одбране и потпредседник Владе Републике Србије Небојша Стефановић који се обратио војницима након полагања заклетве и истакао:

„Данас сте дали реч, велику и обавезујућу. Заклели сте се да ћете чувати и бранити сваку стопу наше вољене Србије, да ћете се борити за њу свим својим срцем и умећем и да ћете бити уз свој народ где год то буде требало. Србија вам је на томе заиста захвална. Данас ми је пуно срце што знам да је ова класа, не само у Лесковцу, већ и у свим другим центрима у којима се полаже војничка заклетва, најбројнија у последњих пет-шест година. Желим да истакнем и то да нашу војску не јачамо да бисмо претили било коме, већ да бисмо штитили своју земљу, јер је јачање наше војске гаранција мира, стабилности и јаке Србије“.

“Имамо више војника него раније, али данас се такмичимо у другачијим условима. Конкуренција нам је наша привреда, а сада је наша земља јача, инвеститори долазе у нашу земљу, отварају се фабрике и компаније и тада је теже привући људе”, рекао је Стефановић.

Испред Града Лесковца свечаности су присуствовали заменица градоначелника др Лидија Димитријевић и члан Градског већа Александар Пејчић.


#   Лесковац   Небојша Стефановић   Министарство одбране   Александар Пејчић   Војвода Петар Бојовић касарна   Војска Србије   Синковац
@nesastefanovic @mo_i_vs @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима