Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Стефановић: Нема званичне потврде да је бивши шеф Жандармерије Дикић ухапшен

rssBookmark and Share

16.10.2016. РТС, РТЦГ, Танјуг, Јужна Србија Инфо

Телевизија "Пинк М" јавља да је међу ухапшенима и бивши шеф Жандармерије Братислав Бата Дикић. Ухапшено 20 држављана Србије осумњичених за тероризам у Црној Гори, потврдио је директор Управе црногорске полиције Славко Стојановић.

Фото: Танјуг архива
Фото: Танјуг архива

Трага се за још једном особом. Сумња се да је ова група имала намеру да током вечери изврши напад на инстутуције система, полицију и представнике државних органа.

Стефановић: Нема сазнања о хапшењу Дикића

  Министар полиције Србије Небојша Стефановић изјавио је да о хапшењу Братислава Дикића још нема никаквих званичних сазнања, те да је о томе чуо из медија.

  Очекујемо неку врсту званичне информације од полиције Црне Горе и да се тужиоци огласе о том питању, до тада не могу да коментаришем, каже Стефановић.

 Наша полиција сигурно није учествовала у томе, а ако је неки држављанин Србије учествовао, очекујем информацију о томе, додао је министар.

 Стефановић је претходно изјавио да сваки грађанин Србије треба да одговара уколико је починио неко кривично дело, али је поново истакао да ће се српска полиција обрачунати са црногорском мафијом.

Они су, како се сумња, ушли у Црну Гору и имали намеру да прво преузму аутоматско оружје, а потом да вечерас изврше нападе на инстутуције система, полицију и представнике државних органа, не искучујући могућност напада на високе државне званичнике. 

Због интересовања "свих медија", Стојановић је решио да се огласи писаном изјавом у којој потврђује хапшење, саопштило је Министарство унутрашњих послова Црне Горе.

"Тачно је да су службеници Управе полиције, током претходне ноћи, у сарадњи са Агенцијом за националну безбедност и уз координацију и по налогу Специјалног државног тужилаштва, а поступајући сходно оперативиним и обавештајним подацима којима је полиција располагала, лишили слободе 20 лица, држављана Србије, док се за једним лицем, такође држављанином Србије, трага", истиче се у изјави.

Управа полиције је у вези са овим догађајем, сходно процедури, упутила тужилаштву информацију која је планирана за јавност, пише у писаној изјави директора црногорске полиције.

Претходно је Телевизија Пинк М јавила да је бивши шеф Жандармерије Братислав Бата Дикић и још најмање 15 особа ухапшено претходне ноћи у Црној Гори, под сумњом да су планирали да данас, током парламентарних избора у тој земљи, изведу терористичке акције, изазазову оружане сукобе, па чак и ликвидације.

Председник Црне Горе Филип Вујановић није хтео да коментарише вест о хапшењу истичући да треба сачекати да се огласе надлежни црногорски органи.

Група је на основу договора са појединцима из једне политичке групације планирала те терористичке акције, навела је црногорска телевизија Пинк М не наводећи друге детаље.

Према незваничним информацијама те телевизије, на челу групе, која је са собом у Црну Гору унела и велику количину оружја и експлозива, налази се бивши смењени шеф Жандармерије из Србије Братислав Бата Дикић, пренео је сајт Пинка.

Дикић, који је, како се наводи, тражио да га ословљавају са "Мали Легија", смењен је пошто је од Жандармерије направио криминалну организацију, која се бавила трговином кокаина, плаћеним убиствима, изнудом, рекетом и осталим криминалним делима, наводи Пинк.

Медији су писали да је био у Подгорици током прошлогодишњих демонстрација.

Директор црногорске полиције Славко Стојановић је изјавио, у четвртак 13. октобра, поводом одржавања избора, након колегијума са челницима полиције у кампу на Златици, да према оперативним сазнањима постоји могућност изазивања нереда и евентуалне ескалације немира.

Стојановић је, како преносе подгорички медији, саопштио да су службеници Управе полиције спремни да одговоре свим безбедносним изазовима.

"Полицијски службеници ће стога одлучно, професионално и законито деловати у циљу спречавања покушаја чињења или вршења било каквог деликта. Службеници полиције ће, у комуникацији са надлежним тужилаштвима и судовима за прекршаје, благовремено деловати како би свако лице које евентуално буде изазвало инциденте или на било који начин буде кршило закон у време пре, током трајања и након избора, било ефикасно процесуирано за учињени деликт", истакао је Стојановић.

Нагласио је да је на колегијуму, којем су присуствовали начелници центара и одељења безбедности, руководиоци регионалних центара граничне полиције и команданти САЈ-а и ПЈП, сачињен план за одржавање стабилног амбијента за несметано одвијање избора.

  

 

Коментара: 0


#   полиција   хапшење   жандармерија   Небојша Стефановић   избори   Братислав Дикић   Црна Гора   Славко Стојановић   кривично дело   Братислава   МУП Црне Горе
@nesastefanovic @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима