Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Што јужније то разиграније: Танго фестивал у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 24.05.2018.

У петак почиње "Nis tango festivalito", први међународни плесни танго фестивал у Нишком региону

Што јужније то разиграније: Танго фестивал у Нишу

По први пут, на југу Србије ће бити организован велики, међународни танго догађај под називом "Nis tango festivalito" који би требало да окупи љубитеље овог плеса из читаве Србије, држава из окружења, па чак и из Америке и Израела.

Реч је о догађају који ће од 25. до 27. маја бити организован у Нишу, у Дому официра, где ће се плесати готово целог дана, до касно у ноћ.

Програм, иначе, обухвата часове плеса, милонге и концерте оркестра Солисти Ди Суд и младог Лампроса Гонзалеса, већ одавно познатог нишлијама са градских тргова. Поред тога, за овај догађај везују се и имена Рафаела Рамиреза, познатог тангероса који је плес усавршавао у Аргентини, Бразилу, Колумбији и Јапану, затим, једног од најпознатијих плесних парова на Балкану - Јелене Минић и Милоша Милорадовића, као и неколико DJ-ева, добро познатих у плесним танго круговима.

Организатор догађаја је Саша Стаменковић из Алексинца, који већ годину дана покушава да на југ Србије "доведе" аргентински танго и окупи плесаче око идеје да овај плес треба промовисати на сваком месту и у свим градовима, а не само у метрополама. У прилог тој тврдњи иде и податак да је прошле године, у његовој организацији, у Липовцу код Алексинца успешно одржан тродневни плесни догађај под називом "Tango in the woods" (танго у шуми) и да се, за крај августа, на истом месту ове године припрема још један, а све са циљем да догађај постане традиционалан.

Иначе, када је реч о актуелном догађају, Ниш танго фестивалиту, треба поменути и то да је подршку организацији и догађају дао већи број појединаца и институција, а међу њима Канцеларија за младе града Ниша, Студентски културни центар Ниш, Установа за одмор и рекреацију деце Липовац, Организација за туризам и спорт општине Алексинац, Центар за културу Алексинац, Агенција за обезбеђење НИФОН, од медија - Телевизија Коперникус, портал Алексинац Нет и Јужна Србија Инфо, и многи други.

За додатне информације и, уколико међу посетиоцима нашег портала има заинтересованих за учешће на овом догађају, ево линка ка сајту на коме је све прецизно објашњено: https://www.nistangofestival.com/

Коментара: 1


#   Ниш   Алексинац   Јужна Србија регион   Јужна Србија Инфо   Канцеларија за младе   Саша Стаменковић   Студентски културни центар   југ Србије   Центар за културу   танго
@juznasrbija @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+3) (-)

    Loving Nish, 24.05.2018.:
    Divno osvezenje za Nis, nesto drugacije i, svakako, pozitivno! Svaka cast i srecno vam bilo :)


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима