Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Уз доделу повеља и пратећи културно-забавни програм отворени нишки „Дани бурека“ (ВИДЕО)

rssBookmark and Share

Ниш 17.08.2018. П.Вељковић, Јужна Србија Инфо

Синоћ је на Нишавском кеју, испред Официрског дома, отворена традиционална гастро-туристичка манифестација „Дани бурека“ у организацији Уније пекара Србије. Манифестацију је отворио Урош Парлић, директор Туристичке организације Ниш.

Фото: Њ.П. Јужна Србија
Фото: Њ.П. Јужна Србија

Након пар година паузе, Нишлије поново могу да уживају у спрецијалитетима „белих рудара“ из Србије, али и Грчке, Македоније и Бугарске.  

На свечаном отварању, додељене су признања, повеље и статуе организаторима манифестације, док су у културно-забавном делу програма, пред неколико стотина Нишлија, наступили Ђорђе Давид и „Генерација 5“. 

У свом обраћању посетиоцима, начелница Нишавског округа Драгана Сотировски и председник Уније пекара Братислав Вукадиновић, обећали су да ће се потрудити да у наредним годинама нишка „Бурегџијада“ посети, макар на један дан, сва места и општине Нишавског округа. 

„Дани бурека“ трају до 19. августа, а посетиоци ће сваког дана моћи, од 20 часова, да пробају тадиционални нишки бурек, присуствују богатом култнрно-забавном програму као и такмичењу у припреми најбољег али и највећег бурека.

Одржавање ове манифестације Унији пекара Србије помогли су Министарство трговине, туризма и телекомуникација, Градска општина Медијана, Канцеларија за младе и Туристичка организација града Ниша. 

Видео: Акордмедиа - Јужна Србија Инфо

video...

Коментара: 0


#   Ниш   Драгана Сотировски   бурек   Урош Парлић   Туристичка организација Ниш   Братислав Вукадиновић   Унија пекара  Дани бурека 2018
@


 


[ Додај коментар ]