Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Уз доделу повеља и пратећи културно-забавни програм отворени нишки „Дани бурека“ (ВИДЕО)

rssBookmark and Share

Ниш 17.08.2018. П.Вељковић, Јужна Србија Инфо

Синоћ је на Нишавском кеју, испред Официрског дома, отворена традиционална гастро-туристичка манифестација „Дани бурека“ у организацији Уније пекара Србије. Манифестацију је отворио Урош Парлић, директор Туристичке организације Ниш.

Фото: Њ.П. Јужна Србија
Фото: Њ.П. Јужна Србија

Након пар година паузе, Нишлије поново могу да уживају у спрецијалитетима „белих рудара“ из Србије, али и Грчке, Македоније и Бугарске.  

На свечаном отварању, додељене су признања, повеље и статуе организаторима манифестације, док су у културно-забавном делу програма, пред неколико стотина Нишлија, наступили Ђорђе Давид и „Генерација 5“. 

У свом обраћању посетиоцима, начелница Нишавског округа Драгана Сотировски и председник Уније пекара Братислав Вукадиновић, обећали су да ће се потрудити да у наредним годинама нишка „Бурегџијада“ посети, макар на један дан, сва места и општине Нишавског округа. 

„Дани бурека“ трају до 19. августа, а посетиоци ће сваког дана моћи, од 20 часова, да пробају тадиционални нишки бурек, присуствују богатом култнрно-забавном програму као и такмичењу у припреми најбољег али и највећег бурека.

Одржавање ове манифестације Унији пекара Србије помогли су Министарство трговине, туризма и телекомуникација, Градска општина Медијана, Канцеларија за младе и Туристичка организација града Ниша. 

Видео: Акордмедиа - Јужна Србија Инфо

Коментара: 0


#   Ниш   Јужна Србија регион   Драгана Сотировски   бурек   Јужна Србија Инфо   Ђорђе Давид   Канцеларија за младе   Туристичка организација   Урош Парлић   Туристичка организација Ниш   Братислав Вукадиновић   Унија пекара   Министарство трговине   Градска општина   Генерација 5   Дани бурека 2018
#GradonacelnicaN @juznasrbija @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима