Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uz dodelu povelja i prateći kulturno-zabavni program otvoreni niški „Dani bureka“ (VIDEO)

rssBookmark and Share

Niš 17.08.2018. P.Veljković, Južna Srbija Info

Sinoć je na Nišavskom keju, ispred Oficirskog doma, otvorena tradicionalna gastro-turistička manifestacija „Dani bureka“ u organizaciji Unije pekara Srbije. Manifestaciju je otvorio Uroš Parlić, direktor Turističke organizacije Niš.

Foto: Nj.P. Južna Srbija
Foto: Nj.P. Južna Srbija

Nakon par godina pauze, Nišlije ponovo mogu da uživaju u sprecijalitetima „belih rudara“ iz Srbije, ali i Grčke, Makedonije i Bugarske.  

Na svečanom otvaranju, dodeljene su priznanja, povelje i statue organizatorima manifestacije, dok su u kulturno-zabavnom delu programa, pred nekoliko stotina Nišlija, nastupili Đorđe David i „Generacija 5“. 

U svom obraćanju posetiocima, načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski i predsednik Unije pekara Bratislav Vukadinović, obećali su da će se potruditi da u narednim godinama niška „Buregdžijada“ poseti, makar na jedan dan, sva mesta i opštine Nišavskog okruga. 

„Dani bureka“ traju do 19. avgusta, a posetioci će svakog dana moći, od 20 časova, da probaju tadicionalni niški burek, prisustvuju bogatom kultnrno-zabavnom programu kao i takmičenju u pripremi najboljeg ali i najvećeg bureka.

Održavanje ove manifestacije Uniji pekara Srbije pomogli su Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Gradska opština Medijana, Kancelarija za mlade i Turistička organizacija grada Niša. 

Video: Akordmedia - Južna Srbija Info

video...

Komentara: 0


#   Niš   Dragana Sotirovski   burek   Uroš Parlić   Turistička organizacija Niš   Bratislav Vukadinović   Unija pekara   Dani bureka 2018
@


 


[ Dodaj komentar ]