Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uz dodelu povelja i prateći kulturno-zabavni program otvoreni niški „Dani bureka“ (VIDEO)

rssBookmark and Share

Niš 17.08.2018. P.Veljković, Južna Srbija Info

Sinoć je na Nišavskom keju, ispred Oficirskog doma, otvorena tradicionalna gastro-turistička manifestacija „Dani bureka“ u organizaciji Unije pekara Srbije. Manifestaciju je otvorio Uroš Parlić, direktor Turističke organizacije Niš.

Foto: Nj.P. Južna Srbija
Foto: Nj.P. Južna Srbija

Nakon par godina pauze, Nišlije ponovo mogu da uživaju u sprecijalitetima „belih rudara“ iz Srbije, ali i Grčke, Makedonije i Bugarske.  

Na svečanom otvaranju, dodeljene su priznanja, povelje i statue organizatorima manifestacije, dok su u kulturno-zabavnom delu programa, pred nekoliko stotina Nišlija, nastupili Đorđe David i „Generacija 5“. 

U svom obraćanju posetiocima, načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski i predsednik Unije pekara Bratislav Vukadinović, obećali su da će se potruditi da u narednim godinama niška „Buregdžijada“ poseti, makar na jedan dan, sva mesta i opštine Nišavskog okruga. 

„Dani bureka“ traju do 19. avgusta, a posetioci će svakog dana moći, od 20 časova, da probaju tadicionalni niški burek, prisustvuju bogatom kultnrno-zabavnom programu kao i takmičenju u pripremi najboljeg ali i najvećeg bureka.

Održavanje ove manifestacije Uniji pekara Srbije pomogli su Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Gradska opština Medijana, Kancelarija za mlade i Turistička organizacija grada Niša. 

Video: Akordmedia - Južna Srbija Info


#   Niš   Južna Srbija region   Dragana Sotirovski   burek   Južna Srbija Info   Đorđe David   Kancelarija za mlade   Turistička organizacija   Uroš Parlić   Turistička organizacija Niš   Bratislav Vukadinović   Unija pekara   Ministarstvo trgovine   Gradska opština   Generacija 5   Dani bureka 2018
#GradonacelnicaN @juznasrbija @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima