Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Ulica otvorenog srca" pun pogodak, sledeće godine postaje centralna novogodišnja manifestacija

rssBookmark and Share

Niš 01.01.2019. Z.S. Južna Srbija Info

Prva beba u Nišu, mali Nikola rodio se jutros oko 5 sati, više od 4 hiljade ljudi na dočeku u Nišu, mirno protekla novogodišnja noć, samo su neke od prvih vesti koje smo saznali danas od gradonačelnika Niša Darka Bulatovića i direktora Turističke organizacije Uroša Parlića, prilkom obilaska "Ulice otvorenog srca" na Trgu Stevana Sremca.

"Ulica otvorenog srca" pun pogodak, sledeće godine postaje centralna novogodišnja manifestacija

Ako je suditi "po jutru" praznična manifestacija "Niš u srcu – Ulica otvorenog srca", ulični festival na Trg Stevana Sremca, kod Kalče, koji se po prvi put održava u Nišu, a po ugledu na svetske gradove, opravdala je sva očekivanja, što pokazuje veliki broj posetilaca, posebno dece.

U kratkom razgovoru sa novinarima gradonačelnik Bulatović i direktor TON-a Uroš Parlić, izrazili su veliko zadovoljstvo, jer je novogodišnja noć, posebno tokom održavanja koncerta na centralnom gradskom trgu, protekla mirno. 

"Ulica otvorenog srca", naredne godine "izbacuje" koncert na Trgu?

Oni su se posebno osvrnuli na manifestaciju "Niš u srcu – Ulica otvorenog srca", koja se pokazala kao "pun pogodak" i nakon sumiranja rezultata, planovi su, da se naredne godine prostor održavanja proširi, a vreme trajanja produži uz bogatiji sadražaj i besplatno posluženje za Nišlije i goste.

Ova bi manifetsacija mogla u potpunosti da zameni koncert na Trgu kralja Milana?

Prostor kod "Kalče" su ispunili umetnici, ukusni zalogaji i topli napici, muzički program i kao i interaktivne radionice i predstave za najmlađe Nišlije!

"Festival je humanitarnog karaktera, zakup štandova za izlagače je bespaltan, ali će se deo prihoda donirati fondu za nabavku opreme i materjala za Srednju umetničku školu u Nišu. Pored prazničnog duha, na ovaj načiin želeli smo  da stimulišemo razvoj umetnosti u našem gradu", rekao je Uroš Parlić, direktor TON-a.

Organizotori festivala Ulica otvorenog srca i Turistička Organizacija Niša, pozivaju sve Nišlije i posetioce našeg grada.da uživaju u čarima praznika.

Festival je u organizaciji Fabrike umetnika i Turistička organizacija Niš uz podršku Kancelarija za mlade Grada Niša i IDEA kao glavnog partnera.

Komentara: 0


#   Niš   Nova godina   koncert   Južna Srbija Info   Kancelarija za mlade   Darko Bulatović   porodilište   Turistička organizacija   Uroš Parlić   Trg kralja Milana   Turistička organizacija Niš   Ulica otvorenog srca
@juznasrbija @DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima