Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Светосавска награда декану Факултета спорта и физичког васпитања Миловану Братићу

rssBookmark and Share

Ниш 26.01.2021. Јужна Србија Инфо

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић, уручио је данас у Влади Републике Србије Светосавске награде за 2020. годину истакнутим појединцима и институцијама.

Светосавска награда декану Факултета спорта и физичког васпитања Миловану Братићу

Награде су додељене за постигнуте изузетне резултате у области образовања и васпитања, унапређивање образовно-васпитне праксе и развој научних и уметничких достигнућа у области образовања и васпитања у Републици Србији. Честитајући добитницима министар Ружић, је рекао да су данашњи добитници доказ да Свети Сава живи у свима нама.

Међу најбољима нашао се и декан Факултета спорта и физичког васпитања у Нишу проф. др Милован Братић.

Образложење

За укупан допринос развоју високог образовања у Републици Србији

"За постигнуте изузетне у осигурању квалитета и промоцији високог образовања. Његовим доласком на место декана факултет доспева на позицију између 100. и 150. места на Шангајској листи. Доследан у подршци унапређивању рада установе, кроз примену савремених достигнућа, метода и технологија у образовно-васпитном и научно - истраживачком раду. Заслужан је за акредитовање студијских програма на даљину, што је било од велике помоћи током пандемије. Добитник је Ордена за вишегодишње залагање за очување и ширење православља", пише у образложењу.

Братић: Награда за часне

„Велика ми је част што сам добитник Светосавске награде, која се додељује у име великог српског просветиеља и творца модерне српске државе. Бити препознат у мноштву квалитетних и стручних људи у својој струци, чини ме поносним и часним. Захваљујем се свима који су имали удела у додели ове престижне награде“, изјавио је проф. Братић.

Коментара: 0


#   Ниш   Бранко Ружић   Министарство просвете   Факултет спорта и физичког васпитања   Милован Братић   Светосавска награда
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима