Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Svetosavska nagrada dekanu Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Milovanu Bratiću

rssBookmark and Share

Niš 26.01.2021. Južna Srbija Info

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, uručio je danas u Vladi Republike Srbije Svetosavske nagrade za 2020. godinu istaknutim pojedincima i institucijama.

Svetosavska nagrada dekanu Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Milovanu Bratiću

Nagrade su dodeljene za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, unapređivanje obrazovno-vaspitne prakse i razvoj naučnih i umetničkih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji. Čestitajući dobitnicima ministar Ružić, je rekao da su današnji dobitnici dokaz da Sveti Sava živi u svima nama.

Među najboljima našao se i dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu prof. dr Milovan Bratić.

Obrazloženje

Za ukupan doprinos razvoju visokog obrazovanja u Republici Srbiji

"Za postignute izuzetne u osiguranju kvaliteta i promociji visokog obrazovanja. Njegovim dolaskom na mesto dekana fakultet dospeva na poziciju između 100. i 150. mesta na Šangajskoj listi. Dosledan u podršci unapređivanju rada ustanove, kroz primenu savremenih dostignuća, metoda i tehnologija u obrazovno-vaspitnom i naučno - istraživačkom radu. Zaslužan je za akreditovanje studijskih programa na daljinu, što je bilo od velike pomoći tokom pandemije. Dobitnik je Ordena za višegodišnje zalaganje za očuvanje i širenje pravoslavlja", piše u obrazloženju.

Bratić: Nagrada za časne

„Velika mi je čast što sam dobitnik Svetosavske nagrade, koja se dodeljuje u ime velikog srpskog prosvetielja i tvorca moderne srpske države. Biti prepoznat u mnoštvu kvalitetnih i stručnih ljudi u svojoj struci, čini me ponosnim i časnim. Zahvaljujem se svima koji su imali udela u dodeli ove prestižne nagrade“, izjavio je prof. Bratić.

Komentara: 0


#   Niš   Branko Ružić   Ministarstvo prosvete   Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja   Milovan Bratić   Svetosavska nagrada
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima