Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Сви смо ми дио вас" - Деца са сметњама у развоју из Ниша на скупу у Градишки

rssBookmark and Share

Ниш 13.05.2019. Јужна Србија Инфо

Више од 2 400 учесника из 107 градова са простора бивше Југославије окупило се овог викенда у Доњим Подградцима код Градишке да прослави пријатељство, једнакост, заједништво. Све то у оквиру Другог међународног дружења деце са потешкоћама у развоју “Сви смо ми дио вас”.

"Сви смо ми дио вас" - Деца са сметњама у развоју из Ниша на скупу у Градишки

На овој манифестацији учествовала су и деца са сметњама у развоју из Ниша.

“Ово је јединствено велики скуп. Захваљујем се организатору. Све је прелепо, деца се радују и ово је прави начин инклузије”, рекао је Јордан Ивановић из Савета за рад са особама са инвалидитетом.

180 волонтера побринуло се да све буде у најбољем реду, док су за културно-забавне садржаје била задужена бројна културно-уметничка друштва, музички састави, потом мото-клуб „Ноћни вукови“ из Аустрије, хеликоптерски сервис и фијакери.

Организатори, Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Градишка, истичу да је ово једна од највећих манифестација овог типа у Европи.

Из Градишке су послате поруке љубави и заједништва, уз велику наду да ће се идуће године, на истом месту окупити у још већем броју.

Коментара: 0


#   Ниш   деца   ноћни вукови   сметње у развоју   Република Српска   особа са инвалидитетом   Јордан Ивановић   Градишка
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима