Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Svi smo mi dio vas" - Deca sa smetnjama u razvoju iz Niša na skupu u Gradiški

rssBookmark and Share

Niš 13.05.2019. Južna Srbija Info

Više od 2 400 učesnika iz 107 gradova sa prostora bivše Jugoslavije okupilo se ovog vikenda u Donjim Podgradcima kod Gradiške da proslavi prijateljstvo, jednakost, zajedništvo. Sve to u okviru Drugog međunarodnog druženja dece sa poteškoćama u razvoju “Svi smo mi dio vas”.

"Svi smo mi dio vas" - Deca sa smetnjama u razvoju iz Niša na skupu u Gradiški

Na ovoj manifestaciji učestvovala su i deca sa smetnjama u razvoju iz Niša.

“Ovo je jedinstveno veliki skup. Zahvaljujem se organizatoru. Sve je prelepo, deca se raduju i ovo je pravi način inkluzije”, rekao je Jordan Ivanović iz Saveta za rad sa osobama sa invaliditetom.

180 volontera pobrinulo se da sve bude u najboljem redu, dok su za kulturno-zabavne sadržaje bila zadužena brojna kulturno-umetnička društva, muzički sastavi, potom moto-klub „Noćni vukovi“ iz Austrije, helikopterski servis i fijakeri.

Organizatori, Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Gradiška, ističu da je ovo jedna od najvećih manifestacija ovog tipa u Evropi.

Iz Gradiške su poslate poruke ljubavi i zajedništva, uz veliku nadu da će se iduće godine, na istom mestu okupiti u još većem broju.

Komentara: 0


#   Niš   deca   noćni vukovi   smetnje u razvoju   Republika Srpska   osoba sa invaliditetom   Jordan Ivanović   Gradiška
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima