Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Лесковцу мирно прве новогодишње ноћи, прва беба рођена минут после поноћи

rssBookmark and Share

Лесковац 02.01.2017.

Представници локалне самоуправе обишли су у новогодишњој ноћи Полицијску управу у Лесковцу, Ватрогасно-спасилачку јединицу, Службу хитне медицинске помоћи, као и породилиште где су се до два сата после поноћи већ родиле две бебе.

У Лесковцу мирно прве новогодишње ноћи, прва беба рођена минут после поноћи

У Полицијској управи и Ватрогасно-спасилачкој јединици ноћ је протекла мирно, док је Служби хитне медицинске помоћи у новогодишњој ноћи стизало доста позива грађана, углавном због вирусних инфекција. До 1 сат после поноћи било је 15 интервенција на терену и 40 у амбуланти. 

Највише посла било је у породилишту где се прва беба, дечак, родила свега један минут после поноћи, док се још један дечак родио сат и по касније. 

 У 2016. години родиле су се 1642 бебе, шездесетак више у односу на 2015.

-  За разлику од претходних установа које смо обишли - полиције, ватрогасаца и Службе хитне медицинске помоћи, којима смо пожелели што мање интервенција у 2017. години, запосленима у породилишту желимо да имају шти више посла и да се у Лесковцу роди још више беба него прошле године, казала је Мина Цветановић помоћница градоначелника.

У циљу подстицања рађања, осим исплате једнократних новчаних помоћи свим породиљама са подручја града, за првих десет беба рођених у 2017. години локална самоуправа је обезбедила поклон ваучере у износу од 20.000 динара којима ће мајке моћи да купе потребну беби опрему.

Делегацију Града чинили су помоћница градоначелника Мина Цветановић, градски већник Радосав Стевановић, начелница Градске управе за заштиту животне средине Бобана Стошић и пи-ар градоначелника Милена Јанковић. Они су обишли и Одељење педијатрије Опште болнице у Лесковцу где су оставили пакетиће за малишане који су ту дочекали Нову годину.

Коментара: 0


#   Лесковац   Нова година   породилиште   локална самоуправа   Градски већник   прва беба   новорођенче   Бобана Стошић   Мина Цветановић   Милена Јанковић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима