Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Leskovcu mirno prve novogodišnje noći, prva beba rođena minut posle ponoći

rssBookmark and Share

Leskovac 02.01.2017.

Predstavnici lokalne samouprave obišli su u novogodišnjoj noći Policijsku upravu u Leskovcu, Vatrogasno-spasilačku jedinicu, Službu hitne medicinske pomoći, kao i porodilište gde su se do dva sata posle ponoći već rodile dve bebe.

U Leskovcu mirno prve novogodišnje noći, prva beba rođena minut posle ponoći

U Policijskoj upravi i Vatrogasno-spasilačkoj jedinici noć je protekla mirno, dok je Službi hitne medicinske pomoći u novogodišnjoj noći stizalo dosta poziva građana, uglavnom zbog virusnih infekcija. Do 1 sat posle ponoći bilo je 15 intervencija na terenu i 40 u ambulanti. 

Najviše posla bilo je u porodilištu gde se prva beba, dečak, rodila svega jedan minut posle ponoći, dok se još jedan dečak rodio sat i po kasnije. 

 U 2016. godini rodile su se 1642 bebe, šezdesetak više u odnosu na 2015.

-  Za razliku od prethodnih ustanova koje smo obišli - policije, vatrogasaca i Službe hitne medicinske pomoći, kojima smo poželeli što manje intervencija u 2017. godini, zaposlenima u porodilištu želimo da imaju šti više posla i da se u Leskovcu rodi još više beba nego prošle godine, kazala je Mina Cvetanović pomoćnica gradonačelnika.

U cilju podsticanja rađanja, osim isplate jednokratnih novčanih pomoći svim porodiljama sa područja grada, za prvih deset beba rođenih u 2017. godini lokalna samouprava je obezbedila poklon vaučere u iznosu od 20.000 dinara kojima će majke moći da kupe potrebnu bebi opremu.

Delegaciju Grada činili su pomoćnica gradonačelnika Mina Cvetanović, gradski većnik Radosav Stevanović, načelnica Gradske uprave za zaštitu životne sredine Bobana Stošić i pi-ar gradonačelnika Milena Janković. Oni su obišli i Odeljenje pedijatrije Opšte bolnice u Leskovcu gde su ostavili paketiće za mališane koji su tu dočekali Novu godinu.

Komentara: 0


#   Leskovac   Nova godina   porodilište   lokalna samouprava   Gradski većnik   prva beba   novorođenče   Bobana Stošić   Mina Cvetanović   Milena Janković
@


 


[ Dodaj komentar ]