Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У сусрет 65. годишњици Народног универзитета у Нишу - освајање тржишта уз познати квалитет

rssBookmark and Share

Ниш 13.12.2018. З.С. Јужна Србија Инфо

Модерно време носи и потребу за сваременим приступом у освајању тржишта, па и у образовању какво нуди Народни универзитет у Нишу.

Фото: Њ.П. Јужна Србија Инфо
Фото: Њ.П. Јужна Србија Инфо

Како то постићи, била је тема разговора директорке Марије Ранђеловић, начелнице Нишавског округа Драгане Сотировски и председнице Управног одбора ове установе Данке Милојковић.

На састанку је разматрано, на који начин Нишавски округ може да помогне у повезивању Народног унивезитета и привредних субјекта, чији запослени имају потребу за преквалификацијом и доквалификацијом.

"Оно где Нишавски округ сигурно може да помогне, утиче, јесте повезивање са Привредном комором Србије, као и са Регионалном комором Ниш, како би дошли до релевантних података, који су то привредни субјекти којима је потребан радни кадар са образовањем које пружа ова нишка установа, односно која су то дефицитарна занимања за којим тржиште у овом тренутку има потребу", рекла је начелница Сотировски и додала, да посебну пажњу треба обратити на оне средњих година, педсест и више, који су у периоду транзиције остали без посла.

Како каже Марија Ранђеловић, "циљ установе и руководства у наредном периоду, је модернизација наставног програма и пружање могућности циљним групама, као што је самозапошљавање у привреди, те да, је помоћ Нишавског округа, као и медија у овом тренутку преко потребна", како истиче, ради веће видиљвости и препознатљивости те куће.

Данка Милојковић је обратила пажњу на самохране мајке и очеве, којима ово може да буде прилика за проналажењем бољег посла, самим тим и прилика за квалитенијим животом.

Разговарало се и о нелојалној конкуренцији, појединих приватних удружења, која за одређену материјалну надокнаду издају сертификате о доквалификацији и преквалификацији, без адекватне обуке и праксе.

"Таква пракса мора да се прекине, а надлежни инспектори Нишавског управног округа, реаговаће одмах по свакој пријави", нагласила је Драгана Сотировски.

Гошће и новинари, су имали прилику да присуствију, једном часу из наставног програма ове реномиране установе.


#   Ниш   пољопривреда   Драгана Сотировски   Нишавски округ   образовање   Јужна Србија Инфо   без посла   Универзитет у Нишу   Нишавски управни округ   Марија Ранђеловић   преквалификација   самозапошљавање   Данка Милојковић   Народни универзитет Ниш
#GradonacelnicaN @juznasrbija @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима