Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U susret 65. godišnjici Narodnog univerziteta u Nišu - osvajanje tržišta uz poznati kvalitet

rssBookmark and Share

Niš 13.12.2018. Z.S. Južna Srbija Info

Moderno vreme nosi i potrebu za svaremenim pristupom u osvajanju tržišta, pa i u obrazovanju kakvo nudi Narodni univerzitet u Nišu.

Foto: Nj.P. Južna Srbija Info
Foto: Nj.P. Južna Srbija Info

Kako to postići, bila je tema razgovora direktorke Marije Ranđelović, načelnice Nišavskog okruga Dragane Sotirovski i predsednice Upravnog odbora ove ustanove Danke Milojković.

Na sastanku je razmatrano, na koji način Nišavski okrug može da pomogne u povezivanju Narodnog univeziteta i privrednih subjekta, čiji zaposleni imaju potrebu za prekvalifikacijom i dokvalifikacijom.

"Ono gde Nišavski okrug sigurno može da pomogne, utiče, jeste povezivanje sa Privrednom komorom Srbije, kao i sa Regionalnom komorom Niš, kako bi došli do relevantnih podataka, koji su to privredni subjekti kojima je potreban radni kadar sa obrazovanjem koje pruža ova niška ustanova, odnosno koja su to deficitarna zanimanja za kojim tržište u ovom trenutku ima potrebu", rekla je načelnica Sotirovski i dodala, da posebnu pažnju treba obratiti na one srednjih godina, pedsest i više, koji su u periodu tranzicije ostali bez posla.

Kako kaže Marija Ranđelović, "cilj ustanove i rukovodstva u narednom periodu, je modernizacija nastavnog programa i pružanje mogućnosti ciljnim grupama, kao što je samozapošljavanje u privredi, te da, je pomoć Nišavskog okruga, kao i medija u ovom trenutku preko potrebna", kako ističe, radi veće vidiljvosti i prepoznatljivosti te kuće.

Danka Milojković je obratila pažnju na samohrane majke i očeve, kojima ovo može da bude prilika za pronalaženjem boljeg posla, samim tim i prilika za kvalitenijim životom.

Razgovaralo se i o nelojalnoj konkurenciji, pojedinih privatnih udruženja, koja za određenu materijalnu nadoknadu izdaju sertifikate o dokvalifikaciji i prekvalifikaciji, bez adekvatne obuke i prakse.

"Takva praksa mora da se prekine, a nadležni inspektori Nišavskog upravnog okruga, reagovaće odmah po svakoj prijavi", naglasila je Dragana Sotirovski.

Gošće i novinari, su imali priliku da prisustviju, jednom času iz nastavnog programa ove renomirane ustanove.

Komentara: 0


#   Niš   poljoprivreda   Dragana Sotirovski   Nišavski okrug   obrazovanje   Južna Srbija Info   bez posla   Univerzitet u Nišu   Nišavski upravni okrug   Marija Ranđelović   prekvalifikacija   samozapošljavanje   Danka Milojković   Narodni univerzitet Niš
#GradonacelnicaN @juznasrbija @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima