Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Учење на даљину у ОШ „Мирослав Антић“ из Ниша

rssBookmark and Share

Ниш 21.03.2020. Др Марко Јовановић

Школски живот у Србији, услед пандемије Корона вируса, није стао. Само је на тренутак био успорен. Захваљујући дигиталним технологијама и радом наставника и ученика он се полако наставља неким нормалним током. Сигурно је да је у првој недељи учења на даљину било доста проблема који су се у ходи превазишли. За већину предвача и ученика, нови начин учења, био је изазов.

Учење на даљину у ОШ „Мирослав Антић“ из Ниша

Основан школа „Мирослав Антић“ је спремно дочекала новонасталу ситуацију. По речима Милоша Станковића, директора ове школое, од уторка 17. марта, паралелно са почетком образовног програма на РТС-3 каналу, кренула је и настава на даљину за све ученике ове школе. „У уторак 17.марта група наставника је поставила неколико платформи за учење на даљину. Настава из већине предмета за старије разреде може да се прати на weebly платформи који је направио тим наставника информатике у нашој школи. Стару платформу на овом сајту, коју је користио наставника Младен Јовановић, (на којој се постављју лекције у виду текста, слике, видео записа, тестова, линкова, презентација..) преуредили смо тако да је могу користити и предавача  још осам предмета. Поред  наставника Јовановића у почетку су на платформи радили и предавачи информатике и математике, Елени Додлек и Марко Пиперац, да би се путем онлајн обуке оспособили и сви наставници који имају приступ овој платформи“. Станковић, иначе и сам професор информатике и рачунарства, познавајући техничке могућности ове платформе, истиче да се због бојазности од великог броја приступа платформи од стране  ученика (преко 15000 посета страницама за недељу дана), кренуло у њено растерећивање па су  истога дана покренуте платформе за учење на даљину страних језика, које су осмислиле предавачи енглеског и немачког језика, Наталија Милошевић и Бранислава Живковић“.

„Показало се исправним то што смо у новембру и децембру прошле године, организовали семинар за предаваче у нашој школи на тему израда бесплатног сајта и блог са применом у настави. Научили на семинару, приказали у пракси, што би се рекло, сад долази до изражаја“ истиче Станковић и додаје „Не треба заборавити да већ много година професори историје имају свој веб сајт, а да се поједини наставници и  већина учитеља користе и google учионицама, viber групама и да су у сталном контакту са ученицима путем електонске поште“. За ученике који немају приступ интернету, на срећу њих је заиста мало, биће организовани штампани материјали који ће се ускоро моћи преузимати у школи, истиче директор Милош Станковић.

„Позивам и молим све ученике и њихове родитеље да стално прате сајт школе. На њему су линкови ка свим платформама за учење на даљину које нуде наши предавачи. Ту су разна обавештења и предлози подршке нашим ученицима и родитељима у новонасталој ситуацији, припремљена од стране психолошко-педагошке службе наше школе. На крају да напоменем да упис ученика у први разред  и припремно предшколско није стао, већ се одвија електронксим путем на адресу sekretar.ma@gmail.com. Детаљна упутства су такође на сајту школе“ завршава Станковић.

Све податке изнете у тексту можете видети на сајту ОШ „Мирослав Антић“ www.osmikaantic.edu.rs. 

 

Коментара: 2


#   Ниш   настава   Мирослав Антић ОШ   Коронавирус
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-1)

    Miki, 22.03.2020.:
    Natovarili ste vaš posao roditeljima. Kakvo učenje na daljinu, do juče škola nije imala grejanje kako treba. Slanje domaćeg preko mejla nije učenje na daljinu. Najbolje je što se jedino veruočitelj razume u savremene tehnologije... Ovo što radite je da bi ste samo opravdali plate koje primate i to je ok. Ali poštedite nas roditelje tih priča i decu koja ionako teško podnose izolaciju ne tovarite preko svake mere... Budite makar realni.

  • (+) (-)

    Маки, 08.04.2020.:
    Мики, ако се уопште тако зовеш....Ако си мало боље прочитао текст и отишао на сајт видео бих колико се наставника укључило у рад на платфоми. На школском сајту су стално постављени линкови ка осталим предметима и то раде наставници свих предмета, а има пар учитеља који мају своје сајтове. Тако да се верујем свуда, а не само у овој школи ради максимално у овим условима. И пре него што нешто објавиш мало се више информиши.


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима