Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Učenje na daljinu u OŠ „Miroslav Antić“ iz Niša

rssBookmark and Share

Niš 21.03.2020. Dr Marko Jovanović

Školski život u Srbiji, usled pandemije Korona virusa, nije stao. Samo je na trenutak bio usporen. Zahvaljujući digitalnim tehnologijama i radom nastavnika i učenika on se polako nastavlja nekim normalnim tokom. Sigurno je da je u prvoj nedelji učenja na daljinu bilo dosta problema koji su se u hodi prevazišli. Za većinu predvača i učenika, novi način učenja, bio je izazov.

Učenje na daljinu u OŠ „Miroslav Antić“ iz Niša

Osnovan škola „Miroslav Antić“ je spremno dočekala novonastalu situaciju. Po rečima Miloša Stankovića, direktora ove školoe, od utorka 17. marta, paralelno sa početkom obrazovnog programa na RTS-3 kanalu, krenula je i nastava na daljinu za sve učenike ove škole. „U utorak 17.marta grupa nastavnika je postavila nekoliko platformi za učenje na daljinu. Nastava iz većine predmeta za starije razrede može da se prati na weebly platformi koji je napravio tim nastavnika informatike u našoj školi. Staru platformu na ovom sajtu, koju je koristio nastavnika Mladen Jovanović, (na kojoj se postavljju lekcije u vidu teksta, slike, video zapisa, testova, linkova, prezentacija..) preuredili smo tako da je mogu koristiti i predavača  još osam predmeta. Pored  nastavnika Jovanovića u početku su na platformi radili i predavači informatike i matematike, Eleni Dodlek i Marko Piperac, da bi se putem onlajn obuke osposobili i svi nastavnici koji imaju pristup ovoj platformi“. Stanković, inače i sam profesor informatike i računarstva, poznavajući tehničke mogućnosti ove platforme, ističe da se zbog bojaznosti od velikog broja pristupa platformi od strane  učenika (preko 15000 poseta stranicama za nedelju dana), krenulo u njeno rasterećivanje pa su  istoga dana pokrenute platforme za učenje na daljinu stranih jezika, koje su osmislile predavači engleskog i nemačkog jezika, Natalija Milošević i Branislava Živković“.

„Pokazalo se ispravnim to što smo u novembru i decembru prošle godine, organizovali seminar za predavače u našoj školi na temu izrada besplatnog sajta i blog sa primenom u nastavi. Naučili na seminaru, prikazali u praksi, što bi se reklo, sad dolazi do izražaja“ ističe Stanković i dodaje „Ne treba zaboraviti da već mnogo godina profesori istorije imaju svoj veb sajt, a da se pojedini nastavnici i  većina učitelja koriste i google učionicama, viber grupama i da su u stalnom kontaktu sa učenicima putem elektonske pošte“. Za učenike koji nemaju pristup internetu, na sreću njih je zaista malo, biće organizovani štampani materijali koji će se uskoro moći preuzimati u školi, ističe direktor Miloš Stanković.

„Pozivam i molim sve učenike i njihove roditelje da stalno prate sajt škole. Na njemu su linkovi ka svim platformama za učenje na daljinu koje nude naši predavači. Tu su razna obaveštenja i predlozi podrške našim učenicima i roditeljima u novonastaloj situaciji, pripremljena od strane psihološko-pedagoške službe naše škole. Na kraju da napomenem da upis učenika u prvi razred  i pripremno predškolsko nije stao, već se odvija elektronksim putem na adresu sekretar.ma@gmail.com. Detaljna uputstva su takođe na sajtu škole“ završava Stanković.

Sve podatke iznete u tekstu možete videti na sajtu OŠ „Miroslav Antić“ www.osmikaantic.edu.rs. 

 

Komentara: 2


#   Niš   nastava   Miroslav Antić OŠ   Koronavirus
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-1)

    Miki, 22.03.2020.:
    Natovarili ste vaš posao roditeljima. Kakvo učenje na daljinu, do juče škola nije imala grejanje kako treba. Slanje domaćeg preko mejla nije učenje na daljinu. Najbolje je što se jedino veruočitelj razume u savremene tehnologije... Ovo što radite je da bi ste samo opravdali plate koje primate i to je ok. Ali poštedite nas roditelje tih priča i decu koja ionako teško podnose izolaciju ne tovarite preko svake mere... Budite makar realni.

  • (+) (-)

    Maki, 08.04.2020.:
    Miki, ako se uopšte tako zoveš....Ako si malo bolje pročitao tekst i otišao na sajt video bih koliko se nastavnika uključilo u rad na platfomi. Na školskom sajtu su stalno postavljeni linkovi ka ostalim predmetima i to rade nastavnici svih predmeta, a ima par učitelja koji maju svoje sajtove. Tako da se verujem svuda, a ne samo u ovoj školi radi maksimalno u ovim uslovima. I pre nego što nešto objaviš malo se više informiši.


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima