Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Удружење "Кишобран" реализује пројекат "Млади повезују младе"

rssBookmark and Share

Ниш 01.07.2020. Јужна Србија Инфо

Циљ пројекта је промовисање успешних младих особа са инвалидитетом, како би се млади од најранијег узраста едуковали за прихватање особа са инвалидитетом и одрастали без предрасуда, каже Биљана Љубисављевић, један од едукатора.

Удружење "Кишобран" реализује пројекат "Млади повезују младе"

Удружења младих са инвалидотетом “Киђобран” објађњавајуци  пројекат “Млади повезују младе” који је, после паузе због епидемије короне настављен са реализацијом.

У пројекту учествују младе, успешне особе са инвалидитетом које су свој таленат доказале у науци, али и на спортским теренима.

У оквиру програма су током јуна одржане две радионице на којима су волонтери Удружења младих са инвалидитетом „Кишобран“ уз помоћ едукатора савладавали основне новинарске вештине како би могли да допринесу представљању и промовисању својих успешних вршњака, посебно оних са инвалидитетом, истиче Биљана Љубисављевић.

Биљана Љубисављевић, један од едукатора Удружења младих са инвалидитетом „Кишобран“, казала је да су учесници радионица показали велико интересовање за новинарство, а посебно за писање текстова о проблемима са којима се сусрећу особе са инвалидитетом. 

"Учесници радионица имали су бројна питања која се односе на писање текстова о животу и активностим особа са инвалидитетом. Првенствено их је интересовало да ли је дозвољено у у медијима отркивати идентитет малолетних особа са инвалидитетом чак и уколико то родитељи дозвољавају и да ли је дозвољено објављивати њихове фотографије“, рекла је Љубисављевић.

Према њеним речима, Удружење младих са инвалидитетом „Кишобран“ организоваће до краја године још четири радионице на којима ће млади са имати прилику да науче још много тога о новинарству и писању текстова који се односе на активности и проблеме са којима се сусрећу особе са инвалидитетом.      

Учесницима радионица, додала је Љубисављевић, омогућено је  да се за све недоумице приликом писања текстова обрате за помоћ едукаторима путем мејлова.     

„Удружење младих са инвалидитетом „Кишобран“ ће у оквиру програма „Млади повезују младе“ на јесен организовати шест радионица током којих ће млади, првенствено ученици основних школа имати прилику да се друже и разговарају са успешним младима који имају физички инвалидитет. На тај начин младима ћемо пружити позитвне узоре и подстаћи их да се и они боре за права особа са инвалидитетом“, казала је Љубисављевић.

Према њеним речима, особе са инвалидитетом у Нишу се у свакодневном животу још увек сусрећу са бројним проблемима које су последица предрасуда које не мали број грађана има, а програм „Млади повезују младе“, који је финансиран средствима Града Ниша, има управо за циљ отклањање тих предрасуда.

Коментара: 0


#   Ниш   Особе са инвалидитетом   фотографије   Биљана Љубисављевић   Кишобран удружење
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима