Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Udruženje "Kišobran" realizuje projekat "Mladi povezuju mlade"

rssBookmark and Share

Niš 01.07.2020. Južna Srbija Info

Cilj projekta je promovisanje uspešnih mladih osoba sa invaliditetom, kako bi se mladi od najranijeg uzrasta edukovali za prihvatanje osoba sa invaliditetom i odrastali bez predrasuda, kaže Biljana Ljubisavljević, jedan od edukatora.

Udruženje "Kišobran" realizuje projekat "Mladi povezuju mlade"

Udruženja mladih sa invalidotetom “Kiđobran” objađnjavajuci  projekat “Mladi povezuju mlade” koji je, posle pauze zbog epidemije korone nastavljen sa realizacijom.

U projektu učestvuju mlade, uspešne osobe sa invaliditetom koje su svoj talenat dokazale u nauci, ali i na sportskim terenima.

U okviru programa su tokom juna održane dve radionice na kojima su volonteri Udruženja mladih sa invaliditetom „Kišobran“ uz pomoć edukatora savladavali osnovne novinarske veštine kako bi mogli da doprinesu predstavljanju i promovisanju svojih uspešnih vršnjaka, posebno onih sa invaliditetom, ističe Biljana Ljubisavljević.

Biljana Ljubisavljević, jedan od edukatora Udruženja mladih sa invaliditetom „Kišobran“, kazala je da su učesnici radionica pokazali veliko interesovanje za novinarstvo, a posebno za pisanje tekstova o problemima sa kojima se susreću osobe sa invaliditetom. 

"Učesnici radionica imali su brojna pitanja koja se odnose na pisanje tekstova o životu i aktivnostim osoba sa invaliditetom. Prvenstveno ih je interesovalo da li je dozvoljeno u u medijima otrkivati identitet maloletnih osoba sa invaliditetom čak i ukoliko to roditelji dozvoljavaju i da li je dozvoljeno objavljivati njihove fotografije“, rekla je Ljubisavljević.

Prema njenim rečima, Udruženje mladih sa invaliditetom „Kišobran“ organizovaće do kraja godine još četiri radionice na kojima će mladi sa imati priliku da nauče još mnogo toga o novinarstvu i pisanju tekstova koji se odnose na aktivnosti i probleme sa kojima se susreću osobe sa invaliditetom.      

Učesnicima radionica, dodala je Ljubisavljević, omogućeno je  da se za sve nedoumice prilikom pisanja tekstova obrate za pomoć edukatorima putem mejlova.     

„Udruženje mladih sa invaliditetom „Kišobran“ će u okviru programa „Mladi povezuju mlade“ na jesen organizovati šest radionica tokom kojih će mladi, prvenstveno učenici osnovnih škola imati priliku da se druže i razgovaraju sa uspešnim mladima koji imaju fizički invaliditet. Na taj način mladima ćemo pružiti pozitvne uzore i podstaći ih da se i oni bore za prava osoba sa invaliditetom“, kazala je Ljubisavljević.

Prema njenim rečima, osobe sa invaliditetom u Nišu se u svakodnevnom životu još uvek susreću sa brojnim problemima koje su posledica predrasuda koje ne mali broj građana ima, a program „Mladi povezuju mlade“, koji je finansiran sredstvima Grada Niša, ima upravo za cilj otklanjanje tih predrasuda.

Komentara: 0


#   Niš   Osobe sa invaliditetom   Kišobran udruženje
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima