Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Удружење “Зоо Планет” добитник “Зеленог листа”

rssBookmark and Share

26.04.2017. Белами портал, Јужна Србија Инфо

Удружење “Зоо Планет” из Ниша један је од овогодишњих добитника “Зеленог листа” у акцији “Тражимо загађиваче и заштитнике животне средине” коју заједно спроводе Радио Београд два и Покрет горана Војводине.

Фото: Белами
Фото: Белами

Признања су ове године добитницима уручена у Гимназији у Сремским Карловцима, а најстарија еколошка акција у Србији, ове године организована је 34. пут. У завршници Акције, традиционално се додељује десет “Зелених” и један “Црни лист”. Од предлога које су кандидовали новинари еколошких рубрика из читаве Србије, као и грађани, добитнике је одабрао жири састављен од чланова Другог програма Радио Београда и Покрета горана Војводине.

Удружење “Зоо Планет” је награђено за контролу и очување дивљих животиња у насељеним местима и пружање помоћи грађанима.

“За наше Удружење награда коју смо сада добили је од посебног значаја, а посебно што је стигло доста предлога за “Зелени лист”, каже Душан Стојановић, председник Удружења “Зоо Планет”. “Награда је и потврда да смо све што смо до сада радили, радили у интересу очувања природе и подизање еколошке свести код најмлађих.Али, награда је, истовремено, и мотивација за све наше волонтере да наставе да се старају о природи и заштити животиња са истим еленом и жатом са којим су то и до сада чинили”.

Циљ Удружења је заштита дивљих, заштићених, угрожених домаћих и егзотичних животињских врста, подизање свести код деце и младих кроз разне едукације, трибине, радионице и ТВ емисије о очувању природних станишта, природе и животиња као и развијање свести о добробити животиња и побољшање односа људи према животињама.

 

Коментара: 0


#   ЗОО Планет (орг)   Душан Стојановић   признање   Зелени лист
@zooplanetnis @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима