Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Уклањање расистичких и националистичких графита

rssBookmark and Share

Ниш 30.09.2019. Јужна Србија Инфо

Чланови Удружења " Радне акције Делијски Вис", уклонили су расистичке и националистичке поруке са зидова зграда у том нишком насељу.

Уклањање расистичких и националистичких графита

Саопштење...

Овог пута у питању је реализација пројекта “За животну средину правимо акције али не бисмо могли без ваше донације”.

Овим пројектом првобитно желели смо да скренемо пажњу на значај помагања удружења од стране градских институција. Секретаријат за заштиту животне средине под покровитељством града Ниша расписао је конкурс на коме је наше удружење добило средства од 300.000 динара.

Ми смо овај новац искористили на куповину потребних боја и потребних алата којима смо уклонили расистичке и националистичке поруке са зидова зграда у нашем насељу.

Такође, офарбали смо гараже на самој згради, обновили боју на клупицама и уредили међублоковски простор.

У наредним данима и недељама у сарадњи са Мињом Јандрићем чије је уметничко име НОКС на зидовима исцртаћемо психо-едукативне цртеже и послати јасну поруку колико је важно чувати животну средину. Желимо да напоменемо да се наше удружење и овога пута одрекло свих средстава за људске ресурсе и тиме показало колико је велики значај волонтеризма и грађанског активизма. У прилогу вам шаљемо слике на којима можете видети део радне атмосфере и све оно што су наши волонтери јуче урадили.

Коментара: 0


#   Ниш   графити   Делијски Вис   Удружење Делијски вис
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима