Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uklanjanje rasističkih i nacionalističkih grafita

rssBookmark and Share

Niš 30.09.2019. Južna Srbija Info

Članovi Udruženja " Radne akcije Delijski Vis", uklonili su rasističke i nacionalističke poruke sa zidova zgrada u tom niškom naselju.

Uklanjanje rasističkih i nacionalističkih grafita

Saopštenje...

Ovog puta u pitanju je realizacija projekta “Za životnu sredinu pravimo akcije ali ne bismo mogli bez vaše donacije”.

Ovim projektom prvobitno želeli smo da skrenemo pažnju na značaj pomaganja udruženja od strane gradskih institucija. Sekretarijat za zaštitu životne sredine pod pokroviteljstvom grada Niša raspisao je konkurs na kome je naše udruženje dobilo sredstva od 300.000 dinara.

Mi smo ovaj novac iskoristili na kupovinu potrebnih boja i potrebnih alata kojima smo uklonili rasističke i nacionalističke poruke sa zidova zgrada u našem naselju.

Takođe, ofarbali smo garaže na samoj zgradi, obnovili boju na klupicama i uredili međublokovski prostor.

U narednim danima i nedeljama u saradnji sa Minjom Jandrićem čije je umetničko ime NOKS na zidovima iscrtaćemo psiho-edukativne crteže i poslati jasnu poruku koliko je važno čuvati životnu sredinu. Želimo da napomenemo da se naše udruženje i ovoga puta odreklo svih sredstava za ljudske resurse i time pokazalo koliko je veliki značaj volonterizma i građanskog aktivizma. U prilogu vam šaljemo slike na kojima možete videti deo radne atmosfere i sve ono što su naši volonteri juče uradili.

Komentara: 0


#   Niš   grafiti   Delijski Vis   Udruženje Delijski vis
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima