Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вежба "Платинасти вук" код Бујановца

rssBookmark and Share

Бујановац 02.07.2014. РТС

У бази "Југ” код Бујановца у току је вежба "Платинасти вук 2014”, на којој учествује око 270 припадника оружаних снага из Србије, Бугарске, Румуније, Азарбејџана, Македоније, Хрватске и САД.

Вежба "Платинасти вук" код Бујановца

Циљ вежбе, која се изводи од 30. јуна до 10. јула је, уз размену искустава и обука у руковању неубојитим оружјем и увежбавање активности за деловање у мировним мисијама, преноси Танјуг.

У првом дану вежбе спроведена је посебна обука у управљању моторним возилима и руковању наоружањем Војске Србије, пренела је Војска на свом сајту.

У мултинационалној тактичкој вежби учествује 60 старешина и војника Војске Србије, по 25 из оружаних снага Бугарске и Румуније, 30 из оружаних снага Азербејџана, као и 32 из војске Македоније.

Учествује и 14 официра, подофицира и професионалних војника из оружаних снага Хрватске и 86 припадника оружаних снага САД, навела је Војска Србије.

Током обуке учесници вежбе ће се упознати са могућностима несмртоносног оружја и оспособљавати у поступцима хапшења без употребе средстава за привремено онеспособљавање, употреби службене палице и контроли масовног окупљања.

У другој фази вежбе, у оквиру теме "Операција очувања мира", на полигону "Боровац" ће се реализовати садржаји попут пружања помоћи у борбеним дејствима, пешачке и извиђачке патроле, заштите снага, претрага и блокаде.

Коментара: 0


#   Бујановац   вежбе   војска   Боровац   база Југ   Војска Србије
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима