Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vežba "Platinasti vuk" kod Bujanovca

rssBookmark and Share

Bujanovac 02.07.2014. RTS

U bazi "Jug” kod Bujanovca u toku je vežba "Platinasti vuk 2014”, na kojoj učestvuje oko 270 pripadnika oružanih snaga iz Srbije, Bugarske, Rumunije, Azarbejdžana, Makedonije, Hrvatske i SAD.

Vežba "Platinasti vuk" kod Bujanovca

Cilj vežbe, koja se izvodi od 30. juna do 10. jula je, uz razmenu iskustava i obuka u rukovanju neubojitim oružjem i uvežbavanje aktivnosti za delovanje u mirovnim misijama, prenosi Tanjug.

U prvom danu vežbe sprovedena je posebna obuka u upravljanju motornim vozilima i rukovanju naoružanjem Vojske Srbije, prenela je Vojska na svom sajtu.

U multinacionalnoj taktičkoj vežbi učestvuje 60 starešina i vojnika Vojske Srbije, po 25 iz oružanih snaga Bugarske i Rumunije, 30 iz oružanih snaga Azerbejdžana, kao i 32 iz vojske Makedonije.

Učestvuje i 14 oficira, podoficira i profesionalnih vojnika iz oružanih snaga Hrvatske i 86 pripadnika oružanih snaga SAD, navela je Vojska Srbije.

Tokom obuke učesnici vežbe će se upoznati sa mogućnostima nesmrtonosnog oružja i osposobljavati u postupcima hapšenja bez upotrebe sredstava za privremeno onesposobljavanje, upotrebi službene palice i kontroli masovnog okupljanja.

U drugoj fazi vežbe, u okviru teme "Operacija očuvanja mira", na poligonu "Borovac" će se realizovati sadržaji poput pružanja pomoći u borbenim dejstvima, pešačke i izviđačke patrole, zaštite snaga, pretraga i blokade.

Komentara: 0


#   Bujanovac   vežbe   vojska   Borovac   baza Jug   Vojska Srbije
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima