Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вулин са припадницима Војске Србије на Божић на бази „Трмка“

rssBookmark and Share

Куршумлија 07.01.2020. Јужна Србија Инфо

Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, у пратњи команданта Копнене војске генерал-потпуковника Милосава Симовића, провели су данашњи празник - Божић са припадницима Војске Србије на бази „Трмка“ у Копненој зони безбедности недалеко од Куршумлије.

Вулин са припадницима Војске Србије на Божић на бази „Трмка“

Министар Вулин је, том приликом, истакао да је стање у Копненој зони безбедности редовно и да нема угрожавања безбедности наших људи и територије.

- Сви припадници Војске Србије обављају све своје задатке у складу са планом и у складу са наређењима више команде. Сви припадници Војске Србије и данас, без обзира што је празник, чувају наш начин живота, чувају нашу територију и гарантују да ће владавина права, владавина закона, да ће свачија имовина и свачија част бити сачувана и да ће сваки грађанин Србије моћи ове празничне дане да проведе са својом породицом – истакао је министар Вулин.

Према његовим речима, стање у Копненој зони безнедности је мирно, и живот на бази се одвија у складу са планом.

Командир базе „Трмка“ поручник Александар Чанак истакао је да је задатак припадника Војске Србије ангажованих на тој бази обезбеђење административне линије и контрола Копнене зоне безбедности.

- Као и сваког другог дана, и данас на дан Божића, ми извршавамо наше задатке у складу са наређењима претпостављене команде – истакао је поручник Чанак.
 
Божић са својим колегама на бази „Трмка“ проводи и старији водник прве класе Хаџи Милан Стојановић, који је на дужности командира стрељачког одељења.

- Задатке извршавамо у Копненој зони безбедности, и на данашњи празник, наши задаци су очување мира у нашој земљи – нагласио је старији водник Стојановић честитајући Божић свима традиционалним поздравном „Христос се роди!“.

Иако данашњи празник не проводе са својим породицама, припадници Војске Србије свесни су важности својих задатака. Међу њима је и млађи водник Александар Живковић, на дужности водича службених паса.

- Иако је данас Божић, свакодневно смо ангажовани у патролама, јер смо свесни одговорности наших дужности које обављамо на бази – нагласио је млађи водник Живковић.

Током посете бази, командир базе „Трмка“ поручник Чанак информисао је министра одбране и начелника Генералштаба о задацима припадника на бази „Трмка“, начином њиховог извршења, као и значајним догађајима у одсеку одговорности.

Како традиција прослављања најрадоснијег хришћаноског празника Божића налаже, уз речи „Христос се роди!“, министар Вулин и генерал Мојсиловић придружили су се припадницима Треће бригаде који су ангажовани на бази „Трмка“ на божићном ручку.

Обиласку су присуствовали и државни секретар у Министарству одбране Бојан Јоцић, начелник Управе за оперативне послове генералштаба генерал-мајор Желимир Глишовић и командант Треће бригаде бригадни генерал Слађан Стаменковић.
 

Коментара: 0


#   Куршумлија   Александар Вулин   Косово и Метохија   Министарство одбране   војна база   административна линија   База Трмка
@VulinAleksandar @mo_i_vs @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима