Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вулин у Нишу: Од почетка године у службу примљено 1.114 професионалних војника

rssBookmark and Share

04.10.2017. Јужна Србија Инфо

Министар одбране Александар Вулин, у пратњи начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића и команданта Копнене војске генерал-потпуковника Милосава Симовића обишао је данас Мешовиту артиљеријску бригаду и део 3. бригаде Копнене војске у нишкој касарни „Мија Станимировић“.

Фото: МОД
Фото: МОД

Министар Вулин је, након приказа дела способности и обиласка тактичко-техничког збора, истакао да Војска Србије улаже велике напоре да се број наших припадника, свакако, повећа, да њихов положај буде бољи, да буду боље плаћени и да се више води рачуна о њима и њиховим породицама.

- Напорима читаве државе можемо да кажемо да смо од децембра 2016. године до данас у састав Војске Србије примили 1.114 нових професионалних војника по уговору. До сада се пријавило 2.082 лица, а примљено је 1.114. У процесу пријема налази се још 867 лица и до краја године предвидели смо да можемо да примимо још 663 људи – нагласио је министар Вулин.

Он је, такође, упутио позив свима заинтересованим који испуњавају одговарајуће услове, што значи да су служили војни рок са оружјем, да су млађи од 30 година и да су држављани Републике Србије, да дођу у Војску Србије.

- За Војску Србије можемо да очекујемо боље дане, можемо да очекујемо значајно повећање зарада, већ смо подигли дневнице, радимо на томе да се стандард повећа, покренућемо и значајан пројекат стамбене изградње и имате и материјални разлог да будете у Војсци Србије, а наравно, ту је и онај који не може никаквим новцем да се измери и израчуна, а то је љубав према позиву и љубав према својој земљи – поручио је министар одбране Александар Вулин

Коментара: 0


#   Александар Вулин   Министарство одбране   Љубиша Диковић   Милосав Симовић   Војска Србије   мешовита артиљеријска бригада   Касарна Мија Станимировић   војни рок   професионални војници
@VulinAleksandar @mo_i_vs @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима