Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

За општине погођене мигрантском кризом Влада Србије издваја 5,4 милиона евра

rssBookmark and Share

Прешево 18.12.2016. Јужна Србија Инфо

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин и председници 14 градова и општина погођених мигрантском кризом, потписали су у Прешеву споразум о сарадњи којим је предвиђено јачање инфраструктурних капацитета локалних самоуправа које директно помажу мигрантима.

Фото: Танјуг
Фото: Танјуг

За програм "Јачање социјалне инфраструктуре у општинама погођеним мигрантском кризом" Влада СР Немачке је донирала 5,4 милиона евра.

Ово је значајна помоћ за наше локалне самоуправе. Поред новца веома је значајно то да неко ван граница препознаје оно што смо радили и што радимо да помогнемо мигрантима. Уједно ово је захвалност и грађанима на стрпљењу које су показали и који су допринели да мигранти увек буду достојанствено дочекани и збринути. Све ово што будемо изградили, школе, путеве и објекте, то ће остати грађанима када мигрантска криза прође, рекао је Вулин након потписивања споразума.

Вулин је поновио да Србија није изазвала мигратску кризу и да Србија не може да је заустави, али жели да помогне да мигранти добију пристојне услове за боравак и да се осећају достојанствено.

Директор Канцеларије Немачке развојне банке (KfW) у Србији Арне Гoос изразио је задовољство због потписивања споразума и што ће донација помоћи обичним људима.

Споразум је важан за грађане који су морали доста тога да трпе током мигрантске кризе. Драго ми је што смо део помоћи и што помажемо, навео је Гoос.

Споразумом је предвиђено финансирање 27 појединачних пројеката у 14 градова и општина.

Коментара: 0


#   Прешево   Александар Вулин   споразум   локална самоуправа   мигранти     Немачка развојна банка КФВ   Министарство рада
@VulinAleksandar @


 


[ Додај коментар ]