Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

За особе са аутизмом: „Крсни ход, за Свице у мраку"

rssBookmark and Share

Ниш 05.02.2023. Јужна Србија Инфо

Уз благослов надлежне Епархије Српске православне цркве, петог марта ове године чланови три огранизације покренуле су хуманитарну акцију „Крсни ход, за Свице у мраку“.

За особе са аутизмом: „Крсни ход, за Свице у мраку"

Како би прикупили новчвачану помоћ за проширењe капацитета кампа који се налази  у селу Венчани надомак  Арађеловца, који је први и једини инклузивни камп у Србији намењен особама из аутистичног спектра и њиховим породицама

„Уз Божију помоћ стазама Светог Саве и свих српских светитеља, кренућемо из нашег села Венчане према манастирима у Кабларско-Овчарској клисури. Потом ка манастирима Жичи, Студеници, Милешеви, преко Жабљака до коначног одредишта манастира Острог!“ кажу из организационог тима.

Поред УГ Свици у Мраку на овом путу Ходочашћа учествују још два удружења Акорд Медија Центар за помоћ особана са Аутизмом Ниш, спортско удружење Слепих и слабовидих из Чачка.

Према речима глумаца Микице Петреовића који је идејни творац ове акције и председник УГ Свици у Мраку. На Жабљаку ће бити организована позоришна представа  на којој ће  сав приход од улазница бити усмерен управо на овај инклузивни камп.

Овај својеврсни подухват биће испраћен и оком камере а сав снимњени материјал ће касније послужити за документарни филм из организационг тима додају  да је основна идеја ове акције да скрену пажњу јавности на важност пружања подршке и помоћи породицама и особама са аутизмом и њихову интеграцију у дрштвене и друге токове као и да прикупе новчана средства за реконструкцију имања и проширење смештајних капацитета, као и реализацију Летњег инклузивног кампа 2023.

Позивамо све пријатеље који би желели на било који начин да учествују да нас контактирају путем наших страница  ( Акорд Медија Центар за помоћ особана са Аутизмом, Свици у Мраку)

Вашу донацију за инклузивни камп "Свици у мраку" можете упутити путем фондације  ХУМАНСТ БЕЗ ГРАНИЦА или слањем СМС поруке 105 на 2407 (200 дин).

Постаните Свитац, осветлите мрак! АУТИЗАМ ЖИВИ 365 ДАНА НЕ САМО ДРУГОГ АПРИЛА


#   Ниш   манастир   аутизам   Акорд медиа   Акорд медиа центар   крсни ход
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима